Mezitli Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı

Mezitli Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı


MERSİN (A.A) - Mezitli Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının 3. oturumu, belediye meclis toplantı salonunda yapıldı.
     Belediye Başkanı Uğur Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda açılış ve yoklamanın ardından, Ekim 2012 meclis toplantısının ikinci oturumunda karara bağlanan performans programı, vergi, harç ve ücret tarifesi ve diğer komisyonlardan gelen kararların yer aldığı bir önceki birleşim tutanak özetleri kabul edildi.
     Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilen Mezitli Belediyesi 2013 Mali Yılı Bütçe Tasarısı meclise maddeler, bölümler ve 18 birim müdürlüğü bazında okundu ve 2013 Mali yılı bütçesi 60 milyon 142 bin 343 lira olarak oy birliğiyle kabul edildi.
     Belediye Başkanı Yıldırım, Karayolları tarafından yapılan asfaltlama işlemlerinin henüz tamamlanmadığını ve Mezitlide yapılacak işlerin, Mersin Büyükşehir Belediyesine devredilmediğini belirterek, şunları kaydetti:
     O nedenle Karayolları kendi yasa ve yönetmelikleri çerçevesinde bir uygulama içerisinde çalışmasını gerçekleştirdi. Araçların dönüşleri konusunda da sıkıntıların olduğu, bir aşağı sokaktan araçların dönemediği bir realite, tabiatıyla bu konuda bizim bir yetkimiz yok. Ancak kentin sorunlarıyla ilgili sorumluluğumuz var. Zaman zaman Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bu sorunlar hakkında görüşüyoruz. Ama devir işlemleri yapılmadan, bu sorunların çözümlenmesi söz konusu değil. Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları genişlediği için bu yıl ilaçlama konusunda biraz geç kalmış olabilir, ama önümüzdeki yıllarda bu gecikmenin olmayacağını düşünüyorum.
     Kasım Ayı meclis toplantısının 5 Kasım 2012 Pazartesi günü yapılmasına karar verildi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Mezitli Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER