MHPnin 4 Kasımdaki kongresi

MHPnin 4 Kasımdaki kongresi -MHP Genel Başkan Adayı Çakar: -Parti tüzüğü çok anti demokrat. Seçilirsem bu tüzüğü tamamen değiştireceğiz


KÜTAHYA (A.A) - Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) 4 Kasımdaki kongrede Genel Başkanlığa aday olan Ahmet Çakar, Parti tüzüğü çok anti demokrat. Seçilirsem bu tüzüğü tamamen değiştireceğiz dedi.
     Çakar, Kütahya MHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin küresel güçlerin politikalarına eyvallah etmeyen, güçlü ve yeni bir iktidara ihtiyaç duyduğunu söyledi.
     Kendi başkanlığında MHPnin iktidara gelmesi durumunda Türk Birliği tezini hayata geçirmeye çalışacağını belirten Çakar, şöyle devam etti:
     Güçlü bir Türkiye, Türk birliğinin teminatı olur. Güçlü bir Türk birliği, İslam aleminin teminatı olur. Türk ve İslam dünyasının birliği de insanlık aleminin huzur ve mutluluğunun teminatı olur. Bizim böyle bir ufkumuz var. Bunu hayata geçirme noktasında mevcut parti yönetiminin kifayetsiz olduğu kanısındayız ve bu yüzden aday oldum. Parti tüzüğü çok anti demokrat. Seçilirsem bu tüzüğü tamamen değiştireceğiz. Partide sadece genel başkana tabi olanların temsil hakkı var. Başkana tabi değilsen sözün geçmiyor. Böyle olunca da insanlar partimize küsüyorlar, kırılıyorlar, gelmiyorlar. Bu, partiyi bölmektir, ayrıştırmaktır. Birleşmenin yolu hakkaniyet ve adaletten geçiyor.
    
     -Millet 60 yıldır demokrat partilere oy veriyor-
    
     Çakar, tüzüğü demokrat olmayan bir partinin millet tarafından benimsenmediğini belirterek, Millet 60 yıldır demokrat partilere oy veriyor. Çok partili sisteme geçildiği zaman Adnan Menderes, ezici bir çoğunlukla iktidara geldi. 1960 ihtilali olduktan sonra Süleyman Demirel büyük çoğunlukla iktidar oldu. 1980 ihtilalinden sonra rahmetli Turgut Özal halkın teveccühünü kazandı ve en son 28 Şubat döneminden sonra ezici bir çoğunlukla AK Parti tek başına iktidara geldi. Vatandaş kime oy veriyor. Demokratlara oy veriyor. O halde bütün toplumun kabul ettiği bir yapıya kavuşmamız lazım diye konuştu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber MHPnin 4 Kasımdaki kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER