DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz:

DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz: -Geçmişte Doğru Yol Partisinin güçten düşmesinin en önemli sebebi, partinin üst düzey yöneticileridir


KOCAELİ (A.A) - DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, geçmişte partisinin güçten düşmesinin en önemli sebebinin partisinin üst düzey yöneticileri olduğunu öne sürdü.
     Partisinin İl Başkanlığı hizmet binasının açılış törenine katılan Özaçıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör sorununun giderek arttığını belirterek, PKK terörünün Irak hududunda 377 kilometrelik sınır bölgesinden 878 kilometrelik Suriye sınırına yayıldığını söyledi.
     İranda da PJAK denilen, PKKnın diğer kolunun Türkiye sınırlarında tehlike haline geldiğine dikkati çeken Özaçıkgöz, Ermenistanın da sınırlarında PKKyı misafir ettiğini görürsek kimse şaşırmasın dedi.
     Özaçıkgöz, Bu dış politikayla Türkiye ateşin içine atılmıştır. Bu iktidardan kurtulmak için tüm eski DYPlileri hangi partide olursa olsunlar DYPye davet ediyorum, gelsinler, kucaklaşalım. 66 yıllık misyon mücadelesinde onlarla beraber ağladık, beraber güldük diye konuştu.
     Özaçıkgöz, bir gazetecinin sorusu üzerine, 28 Şubat soruşturması kapsamında ifade veren Tansu Çillerin O dönemin hükümetinin özellikle Doğru Yol Partisi kanadı hedef seçilmiş sözlerini şöyle değerlendirdi:
     Sayın Tansu Çiller genel başkanlığımızı, Başbakanlığımızı yapmıştır. Kendisini sıkıntıya sokacak bir konuyu dile getirmek istemem ama madem sordunuz, cevaplandırayım. O günkü bir takım güç sahiplerinin eğer güçten düşürmeleri gereken bir parti varsa Doğru Yol Partisi değil, Refah Partisiydi. DYP, sistemle, devletle barışık, her kesimle barışık, devletin tüm organlarıyla barışık bir partidir ama Refah Partisi barışık değildi. O bahsedilen güçler Refah Partisini güçten düşürmeleri gerekirken neden Doğru Yol Partisini güçten düşürsünler-
     Buna katılmamız mümkün değildir. Geçmişte Doğru Yol Partisinin güçten düşmesinin en önemli sebebi, partinin üst düzey yöneticileridir. Doğru Yol Partisi 1991 seçimlerinde yüzde 27,5luk oy almıştır. 1995 seçimlerinde yüzde 19 civarına, 1999 seçimlerinde yüzde 12, 2002de yüzde 9,6ya düşerek barajın altına takılmıştır. Devamlı bir düşüş var.
     Doğru Yol Partisini darbeyle indirirler, güçten düşürürler, yeniden sıyrılır diyen Özaçıkgöz, 1999 seçimleri için 28 Şubat bahane gösterilebilir ama 1995 seçimlerine gidilirken, yüzde 27,5luk oy, yüzde 19a düşerken 28 Şubat mı vardı- O dönemde de Adalet Partisi, misyonunun desteklemediği Doğru Yol Partisinin seçimlerde başarılı olması mümkün değil demiştim şeklinde konuştu.
    
     -Doğru Yol Partisi, hala Türkiyede bir markadır-
    
     Özaçıkgöz, geçmişte partinin kimyası, misyonu ve genlerinin bozulduğunu, Menderesten, Demirelden beri her zaman tek başına iktidara getiren milletin, partinin yöneticilerinden beklediği söylemleri duymadığı için koptuğunu ileri sürerek, milletin Benim partim bu mu- demeye başladığını ileri sürdü.
     Partinin misyonunu taşıyamadıkları gibi tabelayı, Doğru Yol Partisinin ismini de taşıyamadıklarını öne süren Özaçıkgöz, Doğru Yol Partisinin isminden niye rahatsız oldunuz- Doğru Yol Partisi hala Türkiyede bir markadır. Hala Türkiyenin her tarafında varız diye konuştu.
     Güneydoğu Anadoluda dahi Doğru Yol Partisinin özlendiğini belirten Özaçıkgöz, şöyle devam etti:
     Güneydoğusu, doğusu, batısı, kuzeyi, güneyiyle Türkiyedeki yolların, fabrikaların, barajların, siloların, hidro elektrik santrallerinin, rafinerilerin, aklınıza gelebilecek tüm tesislerin yüzde 85inin altında bizim imzamız, rahmetli Menderesin, Demirelin, Adalet Partisinin imzası yatar. Bunları çıkaracak olursanız Sudanın çölleri gibi bir Türkiye ortada kalır.
     Bugünkü iktidar, yaptıklarımızı sata sata ayakta duruyor. 35 milyar dolarlık tesisleri sattı. Bunun da 20 milyar dolarını IMFye yatırıver Sayın Başbakan. IMFye 5 milyar dolar kredi açıyorlarmış. Kardeşim o krediyi IMFye açacağına Güneydoğu Anadoluya aç, oraya yatırım yap da oradaki gençler işsiz, aşsız kalmasın, cebi para görsün de PKKnın kancasına takılmasın.
     PKKlı milletvekili, ben BDPli falan demiyorum, polisimizi azarlamış, aynı milletvekili Vanda vururum seni diye tehdit etmiş, bir başka milletvekili emniyet amirimizi tokatlamıştır diyen Özaçıkgöz, sözlerini şöyle tamamladı:
     Böyle bir şey şimdiye kadar Türkiyede yaşanmadı. Bu iktidarın sayesinde terörle, PKKyla devlet yüz göz olmuştur. PKKlı milletvekillerine, sen onlarla kucaklaştın, öpüştün, ben seninle Mecliste görüşmem diyor. Bu, bir tarzdır, tamam ama senin Osloya gönderdiğin adamlar da öpüşüp koklaşmadılar mı- İmralı, PKK ile görüştüğümüzü söyleyenler şerefsizdir diye iddialar ortaya koyan Başbakan, niye susuyor- Bu gidişle İmralı sakini Aponun önümüzdeki dönemlerde AK Parti saflarında Meclise girdiğini görürseniz kimse şaşırmasın.
     Özaçıkgöz, açıklamalarının ardından kurdele keserek partisinin Tepecik Mahallesi Yavuz Sokaktaki hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER