MHP 10. Olağan Büyük Kurultayına doğru

MHP 10. Olağan Büyük Kurultayına doğru -MHP Genel Başkan adayı Çakar: -MHP bünyesinde demokratik anlayışı hakim kılacağız ve ülkücü iradeyi ön plana çıkaracağız


DÜZCE (A.A) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Ahmet Çakar, MHP bünyesinde demokratik anlayışı hakim kılacağız ve ülkücü iradeyi ön plana çıkaracağız dedi.
     Çakar, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 4 Kasımdaki kurultayda demokratik ahlak ve anlayışla güzel bir kongre yapacaklarını söyledi.
     Kongrenin Türk devleti için çok önemli olduğunu vurgulayan Çakar, Çünkü devletin liderler demokrasisinden vazgeçip, halkın demokrasisine ihtiyacı var. O bakımdan siyasi partilerin de kongreleri demokratik anlamda çok önemli. Genel Başkanımız Devlet Bahçeliden kendisine iki oy vermiş biri olarak şimdi genel başkan adayı olarak oy istiyorum diye konuştu.
     Karizmatik lider anlayışının iflas ettiğini ifade eden Çakar, fikir ve kadro merkezli siyaset anlayışının hakim olacağını anlattı.
     İlk önce MHP bünyesinde demokratik anlayışı hakim kılacağız ve ülkücü iradeyi ön plana çıkaracağız diyen Çakar, partinin tüzüğünü değiştireceklerini, antidemokratik uygulamaları kaldıracaklarını, ülkücülerin iradesinin hakim kılınacağı tüzük hazırlayacaklarını bildirdi.
    
     -Başında olduğum MHP, iktidara gelemezse istifa edeceğim-
    
     Çakar, partiyi 3 dönemle kısıtlandıracağını belirterek, Başında olduğum MHP, iktidara gelemezse istifa edeceğim. Bu da fırsat eşitliğini sağlayacaktır. Ülkücü delegeler hür idareleriyle karar vermelidir. Fikirde birlik ve tercihte özgür olunmalıdır şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber MHP 10. Olağan Büyük Kurultayına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER