MHP Adana İl Başkanı İzgioğlu: Adnan

MHP Adana İl Başkanı İzgioğlu: Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki esnaf mağdur edilmemeli


ADANA (A.A) - MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki esnafın mağdur edilmemesi gerektiğini bildirdi.
     MHP Adana İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Seyhan Baraj Gölü kenarındaki Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bazıları 1980li yıllardan beri faaliyetle olan lokanta, balıkçı, lunapark, büfe gibi küçüklü büyüklü işletmelerin sahipleri İl Başkanı Mustafa İzgioğlunu ziyaret ederek sıkıntılarını paylaştılar.
     Adana Adnan Menderes Bulvarı Seyhan Gölü Çevresi Esnafları Dayanışma Geliştirme Turizm ve Kültür Derneği adına oluşturulan heyetin ziyaretinde, Milli Emlaktan kiralanan işletmelerin sözleşmelerinin tek taraflı fesih edilmesinin hakkaniyetli olmadığı bildirildi. İl Özel İdaresinin tasarrufuyla yapılan bu uygulama sonucunda 150 kadar işletmenin geri dönüşümü olmayan ciddi bir mağduriyete uğrayacağı kaydedildi.
     Dernek Başkanı Öztürk Kolcuoğlu, 150 kadar işletmede yaklaşık 2 bin civarında kişinin çalıştığını belirterek, İl Özel İdaresinin yaptığı yanlıştan dolayı 20 bin kişi doğudan veya zincirleme şekilde olumsuz etkileneceğini iddia etti.
     Belediyeden ruhsatlı çalıştıklarını, kendilerinin buralardan çekilmeleri halinde ortaya çıkan boşluğu denetim imkanı olmayan grupların dolduracağını savunan Kolcuoğlu, bu yanlış işlemden dönülmesini istediklerini kaydetti.
     MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da, uzun yıllardır o bölgelerde hizmet üreten işletmelerin oralara artı değer kattığını bildiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Hepsi vergi ödeyen, istihdam oluşturan, Adanalıların seçkin hizmetler almasına katkı sunan bu işletmelerin kapısına bir anda kilit vurmak demek, Adanadaki işsizler ordusuna yenilerini katmak demektir. İşsizlikte rekor kıran, açlık, yokluk yüzünden hemen her gün cinnetlerin yaşandığı Adanaya bu haksızlık reva görülmemeli. Üstelik devlete güvenerek milyarlarca lira yatırım yapmış bu insanlar. Dolayısıyla Adana gerçeğini bilmeden bürokratik iradenin attığı yanlış adımdan dönüleceğini yada kalıcı projelerle kalıcı çareler üretileceğini umuyorum. İşin, aşın, ekmeğin siyaseti olmaz. Biz hizmet üreten esnafın, çalışan işçinin yanındayız.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık / Aycan Demirel
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber MHP Adana İl Başkanı İzgioğlu: Adnan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER