MHP Genel Başkan Yardımcısı Doğru:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Doğru: Çifti kardeşlerimiz tarlalarını, topraklarını bırakarak başka yerlere göç etmektedirler


ORDU (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, Çifti kardeşlerimiz tarlalarını topraklarını bırakarak başka yerlere göç etmektedirler dedi.
     Doğru, partisinin Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonundaki il kongresinde yaptığı konuşmada, Ordunun hızla göç veren bir il olduğunu söyledi.
     Hükümetin uyguladığı tarım politikası nedeniyle çiftçilerin tarlalarını, topraklarını bırakarak başka yerlere göç ettiklerini savunan Doğru, şunları kaydetti:
     Çifti kardeşlerimiz tarlalarını topraklarını bırakarak başka yerlere göç etmektedirler. Fındık, Ordunun en önemli varlığıdır. Ama fındıkta çok şey kaybedilmiş ve fındık üreticisi her gün daha fazla kaybeder duruma gelmiştir. Fındık sezonu bir ay içinde başlayacak olmasına rağmen hükümetim üreticiye vermiş olduğu her hangi bir destek yoktur. Son üç yıldan beri hükümet yeni fındık politikası uygulamış ancak her yerde olduğu gibi burada da fındık üreticisi kaybetmiştir. Bu hükümet tarafından Fiskobirlik yok edilmiş, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından fındık alımı düşünülmüş ancak maalesef TMOda fındık alımına girmemiş kaybeden yine üretici olmuştur. Fındık üreticisi kaybederken dış güçler fındığımızın üzerine kara bulut gibi çökmüşler ve fındığı nasıl iç ederiz çalışması içinde olmuşlardır.
     Doğru, AK Parti hükümetinin halka verdiği sözleri yerine getirmediğini de öne sürerek, Bugün geldiğimiz noktada yolsuzluklarla mücadele etmek yerine yoksullukla mücadele eder hale geldik diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu-Hayati Akçay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Doğru: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER