MHP Genel Sekreteri Büyükataman:

MHP Genel Sekreteri Büyükataman: -Milli birlik ve bütünlüğümüzün temelleri tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek dil ülküsüdür. Bunların dışında her şey bizim için dipsiz ve karanlık bir uçurumdur


BURSA (A.A) - MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Milli birlik ve bütünlüğümüzün temelleri tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek dil ülküsüdür. Bunların dışında her şey bizim için dipsiz ve karanlık bir uçurumdur dedi.
     Büyükataman, 23 Mart Cumartesi günü Bursada kuruluş ismiyle düzenleyecekleri miting nedeniyle bir otelde yaptığı açıklamada, Türkiyede sancılı bir süreç yaşandığını söyledi.
     Terörün, Türk Milletini karamsarlığa sevk ettiğini belirten Ataman, Bu noktaya gelinmesindeki en büyük etken Başbakan Erdoğanın ve hükümetinin gelişmeler karşısında sergilediği acz, teslimiyet ve gaflettir. AKP hükümetinin siyasi hesapları maalesef kanlı terörü yeniden hortlatmış ve bölücü hevesleri artırarak, milli birlik ve beraberliğimizin sarsılmasına neden olmuştur. Bünyesinde ihanet barındıranlara ve onların işbirlikçilerine asla geçit vermeyeceğiz. Hiç kimse Sayın Başbakanın yanlışlarından cesaret bularak, boş hayaller peşinde koşmasın. Türk milletinin gücü üzerinde yanlış hesap yapmasın diye konuştu.
     Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir diyen Büyükataman, şöyle devam etti:
     Türk Milleti ayrılık kabul etmeyen bir bütündür. Türkiye Cumhuriyeti ebedi yurdumuzdur. Al bayrağımız bağımsızlığımızın, egemenliğimizin sembolüdür. İstiklal Marşımız, kahramanlık ve bağımsızlık destanıdır. Milli birlik ve bütünlüğümüzün temelleri tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek dil ülküsüdür. Bunların dışında her şey bizim için dipsiz ve karanlık bir uçurumdur. Ve milliyetçi hareket, bu kutsal emanetleri muhafaza ve müdafaa etme konusunda her zaman hazır, ilk günkü gibi kararlı ve heyecanlıdır. Türkiye sevdalısı olan herkesin, Türk Milleti ortak paydasında buluşacaklarına, milli değerler etrafında kenetleneceklerine yürekten inanıyor, yüce Allahın, Türkiyenin geleceğine sahip çıkma mücadelesinde, milliyetçi hareketin emeğini karşılıksız bırakmayacağına tüm kalbimizle iman ediyoruz.
     Büyükataman, müzakerenin, bir konuyla ilgili fikir alışverişinde bulunmak anlamına geldiğini dile getirerek, O halde teröristlerle, hainlerle hangi konu hakkında fikir alışverişi yapılabilir- Yapılacak müzakere şehit anneleriyle, alınacak fikir ve akıl şehit annelerinden olmalıdır. Başka her yol aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktan öteye gitmekle kalmayacak, ülkemizin bölünmesi yönünde atılmış birer adıma dönüşecektir ifadelerini kullandı.
     Toplantıya, MHP genel başkan yardımcıları Tuğrul Türkeş, Oktay Öztürk, Atilla Kaya, Mevlüt Karakaya, Ruhsar Demirel, Celal Adan ve bazı milletvekilleri de katıldı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber MHP Genel Sekreteri Büyükataman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER