MHP Grup Başkanvekili Vural:

MHP Grup Başkanvekili Vural: -MHP olarak, terör örgütüne destek verenlerin, terör örgütünü masum gibi gösterenlerin dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyoruz


İZMİR (A.A) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP olarak, terör örgütüne destek verenlerin, PKK terör örgütünü masum gibi gösterenlerin dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyoruz dedi.
     Vural, MHP İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türk halkının, acı ve felaketler içindeki bir dönemi yaşadığını, ülkeyi yönetenlerin, yaşanan musibetlerden ders alması gerektiğini belirtti.
     Afyonkarahisarda mühimmat deposundaki patlamada şehit olan askerlere Allahtan rahmet dileyen Vural, Vatandaş, evladını kına yakarak gönderiyor. Mehmetler şehit olmasını bilir ama yönetim zafiyetinden dolayı can vermesi milletimizi derinden üzüyor. Aksaklıklar konusunda idari ve adli soruşturma yapılmalı, yaşananlar, kimsenin yanına kar kalmamalıdır dedi.
     Egede kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu da 61 kaçağın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Vural, kaçakların Suriyeden İzmire gelmesinin, sivil otoritenin zafiyet içinde bulunduğunun göstergesi olduğunu savundu.
     Vural, terör olayları ve BDPli milletvekillerinin tutumuna işaret ederek, Türkiyede gelinen noktada kamu otoritesinin zaaf içerisinde olduğunu ileri sürdü.
     Hükümetin, durum karşısında önce iğneyi kendine batırması gerektiğini ifade eden Vural, şunları kaydetti:
     MHP olarak, terör örgütüne destek verenlerin, PKK terör örgütünü masum gibi gösterenlerin dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyoruz. Hukukun önü açılsın. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz, hukuk ne diyorsa ol olsun. Bağımsız ve tarafsız yargı konunun üzerine gitsin. Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyoruz, niyetimiz bu.
    
     -Yerel seçimlerin erkene alınması-
    
     Vural, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde düzenlenmesi konusunda uzlaşıldığını da hatırlatarak, AK Parti ile anayasa değişikliği ve Mahalli İdareler Seçimi Kanununda değişiklik yapmak üzere mutabakata vardık. Ekim ayının son pazar günü mahalli idareler seçimi yapılacak. Resmi seçim takviminin de 1 Ağustos 2013de başlaması konusunda mutabakata vardık dedi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber MHP Grup Başkanvekili Vural: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER