MHP Muğla İl Teşkilatı 10. Olağan

MHP Muğla İl Teşkilatı 10. Olağan Genel Kurulu -MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: Son 10 yıla bakıldığında Milliyetçi Hareket Partisinin Muğlada iddialı olduğu görülebilir


MUĞLA (A.A) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla İl Başkanlığının 10. Olağan Genel Kurulunda il başkanlığına Osman Güven, seçildi.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen genel kurulun açılış konuşmasını yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 12 Haziran seçimlerinden sonra partilerinin kongre sürecine girdiğini, il ve ilçe kongrelerinin haziran ayında tamamlanacağını söyledi.
     Yalçın, partilerinin kongre sürecinde yaklaşık 800 ilçede kongresini tamamladığını, eş zamanlı olarak da il kongrelerine başladığını ifade etti.
     İl kongrelerinin 39.sunu Muğlada gerçekleştirdiklerini anlatan Yalçın, partilerinin bu süreç içerisinde il kongrelerinin yarısını bitirdiğini, 12 Haziran seçimlerinden sonra kongre sürecine giren partilerinin il ve ilçe kongrelerini önümüzdeki ay tamamlanacağını kaydetti.
     Muğla kongresinin diğer illerde olduğu gibi düğün havasında geçmesi temennisinde bulunan Yalçın, Muğlanın partileri açısından başarılı sayılan iller arasında olduğunu, son 10 yıla bakıldığında MHPnin Muğlada iddialı olduğunun görülebileceğini dile getirdi.
     Yalçın, Parti mensuplarımızla görüştüğümde, bu başarı oranın kendilerine yetmediğini ifade ediyorlar. Bundan sonraki süreçte çıtayı yükseltmek için yola çıkacaklar. Muğla genel merkez tarafından bakıldığında bizi hoşnut eden çoğu zamanda bizi rahatlatan bir il. Ama arzumuz Muğla halkının ve Muğladaki parti teşkilatlarımızın kendilerine koyduğu hedefi yakalayabilmeleri dedi.
     Genel kurulda, il başkanı adayı Mehmet Korkmazın davetiyle Manisadan Muğlaya gelen Turgutlu As Mehter Takımı kent merkezinde gösteri yaptı. Recai Güreli Caddesinden başlayan yürüyüşle, Cumhuriyet Meydanına kadar gelen mehter takımının gösterisi büyük ilgi gördü.
     Genel kurula, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve partililer katıldı.
     Genel kurul sonunda 3 listeyle gidilen seçimlerde 530 delegenin 245nin oyunu alan Osman Güven il başkanı oldu. Genel kurulda, il başkanı adayı Mehmet Korkmaz 216, Mehmet Aslan ise 63 oy aldı. İl Başkanı Güvenin önümüzdeki günlerde yeni yönetimde görev dağılımını yapacağı öğrenildi.
     (UCR-KG-HK-İU)
<< Önceki Haber MHP Muğla İl Teşkilatı 10. Olağan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER