Midyatta mobilyacı, marangoz ve döşemeciler bir

Midyatta mobilyacı, marangoz ve döşemeciler bir araya gelerek kooperatif kurma çalışmalarına başladı


MARDİN (A.A) - Midyatta mobilyacılar, marangozlar ve döşemeciler bir çatı atında birleşerek, kooperatif kurma çalışmalarına başladı.
     Kooperatifin geçici yönetim kurulu başkanı İdris Dinç, mobilya üretimi yapan esnafın birtakım sorunlarını ve sıkıntılarını gidermek, mobilyacı esnafını bir arada toplamak ve Midyatta mobilya üretim üssü haline getirmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade etti. İlçede mobilya ve marangoz olarak 50 iş yeri bulunduğunu belirten Dinç, şunları söyledi:
     "Yaklaşık 250 aile geçimini bu sektörden sağlıyor. Öncelikle Mobilyacılar Sitesi kurabilmek için Mobilyacılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifini kurma çalışmalarını sürdürüyoruz. Üye kaydına devam ediyoruz. Midyattaki mobilya üretim sektörünün gelişmesi, kalkınması ve sorunlarının çözümü için bir araya gelerek, güzel bir birlikteliği başlatma çalışmalarına başladık. Bizlerin bu çabası esnaf ve zanaatkarımıza her türlü desteği, katkıyı sağlamaktır. Mobilyacılar, Marangoz ve Döşemeciler Kooperatifi, kurulması, ilçemizin mobilya üretim merkezi haline gelmesini sağlar. Bu da Midyatta yeni iş alanları açılmasını ve istihdama büyük oranda katkı sağlayacak."
     Bu arada yönetim kurulu Yunus Sincar, Aydın Erol, Bülent Alğaç, Nezir Doğan ve Denetim Kurulu üyeliğine Yusuf İşcan ve Abdullah Acar seçildi.
    
     Muhabir: Selahattin Erol
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Midyatta mobilyacı, marangoz ve döşemeciler bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER