Milastaki tarihi eser operasyonu

Milastaki tarihi eser operasyonu -Olayla ilgili bir arkeolog gözaltına alındı


MUĞLA (A.A) - Milastaki tarihi eser operasyonu ile ilgili bir arkeoloğun gözaltına alındığı bildirildi.
     Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen çalışmalar kapsamında Milas ilçesi Ören beldesi Pinar köyünde, daha önce Hüsamlar köyü kazı alanında kazı sorumlusu olarak çalışan ve bir süre önce görevinden ayrılan arkeolog H.Enin Pinar köyünde lojman olarak kiraladığı Milas Orman İşletme Şefliğine ait evde arama yapıldığı bildirildi.
     Aramalarda 13ü fosil, 131i Helenistik-Roma dönemine, 610u Selçuklu-Osmanlı dönemine, 134ü ise etnoğrafik değere sahip sikke, obje, mühür, takı parçası, el yazması, silah gibi 888 parça tarihi eser ele geçirildiği belirtildi.
     Olayla ilgili arkeolog H.Enin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı, ele geçirilen eserlerin ise Milas Müze Müdürlüğüne teslim edildiği kaydedildi.
    
     -Olay-
    
     Milasta Türkiye Kömür İşletmelerine ait ocakta mezar yapılarına rastlanmasının ardından başlatılan kazı çalışmalarında bir dönem çalışan arkeoloğun depo olarak kullandığı evde çok sayıda tarihi eser bulunmuş, jandarma ekipleri olayın şüpheli H.Enin yakalanması için çalışma başlatmıştı.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Milastaki tarihi eser operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER