Sigara denetim personeline tablet bilgisayar

Sigara denetim personeline tablet bilgisayar


RİZE (A.A) - Rizede sigara denetimi yapan personele tablet bilgisayarları teslim edildi.
     Rize Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının tütünle mücadele faaliyetleri kapsamında ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmesi, rutin denetimlerin anlık olarak takibi ve raporlanmasını sağlamak amacıyla tablet bilgisayar dönemini başlattığını belirtti.
     Bakanlık tarafından Rizeye 14 adet tablet bilgisayar gönderildiğini ifade eden Özşahin, İl ve ilçelerimizde sigara denetimi yapan personelimize dağıtımı yapılarak tablet bilgisayarların kullanımı eğitimi müdürlüğümüz tarafından verildi. Dumansız Hava Sahası Denetimi Sistemi (DHSDS) programının bilgi işlemci arkadaşlarımız tarafından tablet bilgisayarlara kurulumunun ardından denetimler artık tablet bilgisayarlar ile yapılacak dedi.
     Özşahin, tablet bilgisayarlar sayesinde denetimlerin anlık takibi, yapılan ihbarların anında değerlendirilmesi, görünen aksaklık ve eksikliklerin internet ortamında Bakanlığa ve sisteme işlenmesinin sağlanacağını kaydederek, Ayrıca tablet bilgisayarlar GPRS takip sistemi ile kontrol edilerek, ekiplerin nerede olduğu ve yapmış oldukları çalışmalar anında denetlenebilecektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Sigara denetim personeline tablet bilgisayar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER