Milletvekili Koçerden GAİBe ziyaret

Milletvekili Koçerden GAİBe ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerini (GAİB) ziyaret etti.
     GAİBten yapılan açıklamaya göre, Milletvekili Koçer, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan ve GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Koçer, ihracatçılarla gurur duyduğunu belirtti. GAİBin bir çok üründe Türkiyenin iki katı, üç katı hatta dört katı ürün ihracatı gerçekleştirdiğine dikkati çeken Koçer, şunları kaydetti:
     Son aylardaki halı ihracatındaki artış Türkiye halı ihracatının dört katıdır. Bölgeden 170e yakın ülkeye ihracat yapılırken halı sektörümüzde 116 ülkeye ihracat yapılıyor. Bununla gurur duyuyoruz. Her iki başkanımın şahsında bütün ihracatçılarımıza zahmetleri ve Gaziantepe sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz da her türlü sorunun üstesinden gelebilmek için çaba gösterdiklerini kaydetti. Çıkmaz, Türkiyenin 2023 ihracat hedeflerinin yakalanmasında Güneydoğu Anadolu Bölgesinin daha çok katkı sağlaması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.
     Gaziantepin dünyanın halı merkezi olma yolundaki çalışmalarının ciddi bir noktaya taşındığını vurgulayan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan ise sektörde dünya liderliği hedefini yakalamak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını aktardı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Milletvekili Koçerden GAİBe ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER