Milletvekillerinin İmralıda Öcalanla görüşmesi

Milletvekillerinin İmralıda Öcalanla görüşmesi -BBP MKYK Üyesi Döngel: -Kafaları kin, nefret, ayrışma, silah ve öldürmeyle bu piyonlarla görüşmek terörü bitirmez, aksine azdırır


KAYSERİ (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, Kafaları kin, nefret, ayrışma, silah ve öldürmeyle kodlanmış bu piyonlarla görüşmek terörü bitirmez, aksine azdırır değerlendirmesinde bulundu.
     Döngel, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türkün, İmralıda hükümlü olan teröristbaşı Abdullah Öcalan ile görüşmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, millet adına atılan olumlu adımlarda siyaseti bir yana bırakıp her zaman hükümete destek verdiklerini vurguladı.
     Hükümete, terörle mücadelede öncelikle terörün kime hizmet ettiğini, kimin canını ne için yaktığını iyi tespit etmesini tavsiye eden Döngel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Terörü, Türkiye ve çevresinde üreterek Türk milleti ve devleti üzerine sevk eden, sevk etmekle de kalmayıp 30 yıldır idare eden küresel güç odaklarıyla ve teröre destek veren devletlerle açıktan mücadele edilmezse, Öcalanla, Kandille veya BDPli sözde milletvekilleriyle yapılan her görüşme sadece Türk milletine ve devletine zarar verir. Teröre zaman ve mevki kazandırmaktan, terör örgütünün derlenip toparlanmasına fırsat vermekten başka hiçbir işe yaramaz. Sizin karşınızda, bir sorunun halli için anlaşmak ve barışmak için oturan değil, zihinsel kodlarından aldığı talimat gereği ülkeyi bölmek, Türkiyeye ve Türk milletine zarar vermekten başka düşüncesi olmayan bir terör örgütü var. Kafaları kin, nefret, ayrışma, silah ve öldürmeyle kodlanmış bu piyonlarla görüşmek terörü bitirmez, aksine azdırır.
     Hükümetin, varlığını kabul ettiği Kürt sorunuyla terör sorununu birbirine karıştırmaması gerektiğini belirten Döngel, şunları kaydetti:
     Siz bir yandan, PKK/KCK terör örgütleri Kürt halkının temsilcisi değildir diyeceksiniz, diğer yandan Kürt sorununun çözümü için PKKyla, İmralıyla ve Kandille bu soruna çözüm arayacaksınız. Bu ne yaman çelişkidir. Hükümet, var dediği Kürt sorununu çözecekse yapması gereken şey, bölge halkının sorunlarını bölgenin meşru siyasi temsilcileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve kanaat önderleriyle oturup, bölge halkının sorunlarına çözüm üretmek, siyasi, iktisadi, dini, kültürel alanlarda atması gereken adımları atmak, bölge halkını terörün kıskacından korumaktır. Hükümet, Kürt sorunuyla terör sorununu karıştırmamayı öğrenmelidir. Benim Kürt kardeşimin ne devletiyle ne milletiyle bir sorunu vardır. Yapılan görüşmelerde tek devlet, tek millet, tek bayrak ve hükümranlık şartlarından asla taviz verilmemelidir. Bu topraklarda çift dilli, iki milletli bir devletin olmasına asla müsaade etmeyeceğimiz bilinmelidir.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Milletvekillerinin İmralıda Öcalanla görüşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER