Milli atletlerin Sarıkamış kampı tamamlandı

Milli atletlerin Sarıkamış kampı tamamlandı


KARS (A.A) - Sarıkamışta kampa giren milli atletler, çalışmalarını tamamladı.
     Milli atletler Süleyman Büyükbezgin, Burcu Büyükbezgin ve Nuri Kömür, 11 Kasımda İstanbulda yapılacak Avrasya Maratonu ve 9 Aralıkta Macaristanın Budabeşte kentinde düzenlenecek Avrupa Kros Şampiyonası öncesi 20 günlük Sarıkamış kampı çalışmalarını tamamladı.
     Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi bölgesinde kampa giren milli atletler, 2 bin 200 ile 2 bin 600 rakım arasındaki Soğuksu ve Karanlık Dere bölgesinde 20 gün süreyle sarıçam ağaçları arasındaki uzun koşu parkurlarında hazırlandı.
     Milli atlet Süleyman Büyükbezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 gün süren Sarıkamış kampında çok iyi kondisyon yakaladıklarını söyledi.
     Büyükbezgin, 3 yıldır yarışlar öncesi hazırlıklarını Sarıkamışta yaptıklarını belirterek, hedeflerinin yarışmalarda ilk 3e girebilmek olduğunu, Sarıkamışta aldıkları temiz hava ve disiplinli çalışmayla bu hedefe yakın olduklarını ifade etti.
     İtalyada 2 Eylülde düzenlenen Dünya Dağ Koşusu Şampiyonasında büyük bayanlar kategorisinde 4üncü olan Burcu Büyükbezgin, Sarıkamışta kamp yapmanın kendisine çok yaradığını, özellikle 9 Aralıkta Budabeştede düzenlenecek Avrupa Kros Şampiyonasında birinci olmak istediğini belirtti.
     Geçen yıl Uludağda yapılan Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonasında genç erkekler kategorisinde Avrupa şampiyonu olan Nuri Kömür ise 9 Aralıkta Budabeştede yapılacak yarışlarda, Türkiyeyi en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.
     Milli atletler Süleyman Büyükbezgin büyük erkekler, Burcu Büyükbezgin büyük bayanlar, Nuri Kömür de genç erkekler kategorisinde yarışlara katılacak.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Milli atletlerin Sarıkamış kampı tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER