Milli cimnastikçileri Çinli antrenörler, çalıştıracak

Milli cimnastikçileri Çinli antrenörler, çalıştıracak -Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: -"Çinin en üst düzey antrenörleri Türkiyeye gelerek, cimnastikçilerimizi olimpiyatlara hazırlayacak" (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Emin Gürbüz - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Çinin en üst düzey antrenörlerinin milli cimnastikçileri olimpiyatlara hazırlayacağını söyledi.
     Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çine giderek biri kadın biri erkek 2 antrenörle prensipte anlaştıklarını belirtti.
     Çinin tüm spor branşlarında olduğu gibi cimnastikte de dünyanın en iyisi konumunda olduğuna dikkati çeken Çelen, "Çin, ciddi manada çok büyük farkla cimnastiğin en iyisi. Yanına yaklaşılmayacak düzeyde başarıları var. Hem bunların sebeplerini araştırmak hem de cimnastikteki durumlarını, çalıştıkları salonların nasıl olduğunu öğrenmek ve bir de Türkiyeye antrenör getirilmesi konusunda çalışmalar yapmak üzere Çine gittik" diye konuştu.
     Çinde olimpiyat seçmelerini takip ederek dünyanın en iyi cimnastikçileri ve antrenörleri ile bir araya geldiklerini kaydeden Çelen, "Orada çok güzel görüşmelerimiz oldu. Bir bayan, bir de erkek çalıştırıcı arkadaşımızla eylül ayında Türkiyeye gelmek üzere prensipte anlaştık. Antrenörler, Türkiyeye gelecek, öncelikli olarak çalışma yerleri ve sporcularımızı görecek. Ondan sonra da milli takımı artistik cimnastikte 2016 ve 2020 Olimpiyatlarına hazırlamak üzere çalışacaklar" şeklinde konuştu.
    
     -"Hedefimiz, 2020 Olimpiyatları"-
    
     Türkiyede daha önce yabancı antrenörlerin çalıştığını, büyük başarılara imza atıldığını hatırlatan Çelen, şöyle konuştu:
     "Daha önce cimnastikte Rusyadan, Romanyadan ve Bulgaristandan antrenörler geldi. Nitekim, o süreçte de bizler çıktık ama Çinden hiç antrenör gelmemişti çünkü kapalı bir kutu. Avrupanın birçok ülkesinde ve Amerikada hep Çinden antrenörler var.
     Şimdi inşallah Türkiyeye de gelecek. Hedefimiz, 2020 Olimpiyatları. 2020 Olimpiyatlarında Türkiyenin cimnastikte çok şeyler yapabileceğine inanıyorum."
     Çelen, Türkiyeye gelecek Çinli antrenörler hakkında şu bilgileri verdi:
     "Bayan hocamız 99 ve 2004te Çinin olimpiyat takımını çalıştırmış. Dünya şampiyonu sporcuların antrenörü ise erkek takımımızı çalıştıracak, kulplu beygir dediğimiz alette dünyanın en iyi sporcusunun hocası. Şu anda da o antrenörün sporcusu Çinlilerin en iyisi. Çok nitelikli ve geçmişi olan tecrübeli antrenörler gelecek.
     Çinin en üst düzey antrenörleri Türkiyeye gelerek, cimnastikçilerimizi olimpiyatlara hazırlayacak."
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Milli cimnastikçileri Çinli antrenörler, çalıştıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER