Milli Eğitim Bakanlığı Bölgesel İstişare Toplantısı

Milli Eğitim Bakanlığı Bölgesel İstişare Toplantısı -Din Öğretimi Genel Müdürü Aycan: -Öğrencilerimizi dünyadaki çağdaşları ile rekabet edebilecek duruma getirmeyi hedefliyoruz


ADIYAMAN (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü İrfan Aycan, öğrencileri dünyadaki çağdaşları ile rekabet edebilecek duruma getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
     Aycan, Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürlüğü Kültür Merkezinde düzenlenen Bölgesel İstişare Toplantısında, teknolojide olduğu gibi eğitimde de ciddi ve hızlı bir gelişme yaşandığını söyledi. Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Aycan, Fatih Projesi kapsamında bütün sınıflara bilgisayarlı ve 10 megabayt internet erişimli akıllı tahta yerleştirileceğini aktardı.
     Proje kapsamında öğretmenlere, ortaokul ve liselerdeki öğrencilere tablet bilgisayar dağıtılacağını hatırlatan Aycan, şunları kaydetti:
     Fatih Projesi ile bilgiye erişim kolaylaştırılacak. Proje kapsamında bütün ders kitapları zenginleştirilmiş e-kitap olarak hazırlanacak. Ayrıca EBA dediğimiz Eğitim Bilişim Ağı, Fatih Projesi ile öğretmen ve öğrenciler başta olmak üzere eğitimin tüm paydaşlarını kapsayacaktır.
    
     -4+4+4 eğitim sistemi-
    
     Bu yıl uygulanmaya başlanan 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili değerlendirmede bulunan Aycan, 12 yıla çıkarılan eğitimle ortalama eğitim süresini yükseltik. Öğrencilerimizi dünyadaki çağdaşları ile rekabet edebilecek duruma getirmeyi hedefliyoruz diye konuştu.
     Becerilerle donanmış bir kuşak yetiştirmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Aycan, şöyle devam etti:
     Öğrencilerin ilgi ve becerilerini keşfetmelerini sağlayacak, eğitim sistemini demokratikleştirecek ve esnekleştirecek bir eğitimin yapısının oluşturulması için çalışıyoruz. Ayrıca bu sistemle tek tip insan yetiştirme anlayışından vazgeçilerek görsel düzeyde ihtiyaç duyulan bilgi ve becerileri kazanmış, ulusal düzeyde toplumumuzun ihtiyaçlarını karşılayacak bir eğitim hamlesi gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda orta okullarda ve liselerde öğrencilerin kişilik, yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçmeli dersler konulmuştur.
     Aycan, kız çocuklarının okullaştırılması amacıyla çok önemli çalışmalar yapıldığını da sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından, bölge milli eğitim müdürlüğü yetkilileri sunum yaptı.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Hakan Furkan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Milli Eğitim Bakanlığı Bölgesel İstişare Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER