10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi: -Demokrasinin en önemli koşullarından bir basın ve ifade özgürlüğüdür


İSTANBUL (A.A) - Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, demokrasinin en önemli koşullarından birinin basın ve ifade özgürlüğü olduğunu bildirdi.
     İlgezdi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, gazetecinin birinci görevinin gerçeğe ve halkın gerçekleri öğrenme hakkına saygı duyması olduğunu belirtti.
     Gazetecinin bu görevi yerine getirirken haberleri dürüstçe toplama, yayınlama özgürlüğüyle tarafsız yorum ve eleştiri hakkını da savunması gerektiğini kaydeden İlgezdi, Gazeteci, adına layık olan genel hukuk kuralları kapsamında mesleki konularda hükümetlerin ya da herhangi bir çıkar gurubu veya kişinin her türlü müdahalesini de reddetmelidir. Kitle iletişiminin yapı taşları basın emekçileri ile çalışan gazetecilerdir. İlkeli ve sorumlu yayıncılık anlayışıyla kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgilendirme görevini büyük bir özveriyle gerçekleştiren tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER