Milli Eğitim Müdürlüğü projesi kabul edildi

Milli Eğitim Müdürlüğü projesi kabul edildi


IĞDIR (A.A) - Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığının açmış olduğu hibe programına sunulan Gençler Öğrenmeyi Öğreniyor projesi kabul edildi.
     Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, yaptığı açıklamada, proje kapsamında tüm 12. sınıf öğrencilerine öğrenmeyi öğrenme konusunda Türkiyenin önde gelen akademisyenleri tarafından seminer verileceğini belirtti.
     Her liseden seçilen 20 kişilik öğrenciyle koordinatör grubu oluşturulacağını ifade eden Ateş, bu öğrencilere öğrenmeyle ilgili bir haftalık eğitim programı düzenleneceğini söyledi.
     Ateş, Bu eğitimi de öğrenmeyi öğrenme konusunda öne çıkmış akademisyenler verecektir. Öğrenciler bu faaliyetler sonunda özgüveni yüksek, idealist, kendi kararlarını veren bireyler olacaktır. Bilim ve teknoloji, kişisel gelişim teknikleri, girişimcilik konularında farkındalık kazanmış olmaları, hayatları boyunca hiç yaşamadıkları deneyimleri yaşamaları beklenmektedir. Gençler yaşamlarındaki rollerinde kişisel girişim ve fırsatlar karşısında yeni bakış açıları, gelişmiş düşünce ve karar verme becerileri, gelişmiş kişisel etkinlik ve artan güven duygusu deneyimleri ile karşılaşacaklardır dedi.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Milli Eğitim Müdürlüğü projesi kabul edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER