UMEM kursları yeterli ilgiyi görmeyince

UMEM kursları yeterli ilgiyi görmeyince -MTSO, UMEM kurslarına başvuru sayısını artırmak amacıyla kamu spotu hazırladı


MERSİN (A.A) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının (MTSO), Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesine (UMEM Beceri10) başvuru sayısını artırmak amacıyla kamu spotu hazırladığı bildirildi.
     MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, yaptığı yazılı açıklamada, Mersinin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) öncülüğünde, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin alt yapısını hazırladığı projeyi en etkin yürüten kentlerden biri olduğunu bildirdi.
     Mersinin uzun süre en çok kurs açan illerin başında gelindiğini ifade eden Aşut, şunları kaydetti:
     Ancak, son zamanlarda, belki mevsimselliğinde etkisi ile UMEM Kurslarına müracaatta sıkıntı yaşıyoruz. Eğitim ve staj süresinde 20 TL harçlık, genel sağlık sigortası ve iş garantisine rağmen kurslara bu günlerde işsizlerin talebi yeterli düzeyde değil.
     Mersin gibi, Türkiye ortalamasının üstünde olmasa da, hala ciddi işsizlik oranları olan bir kentte bu başvuruların azlığının nedenlerinden biri de mesleği ve işi olmayan insanımıza etkin bir şekilde ulaşamamamız olduğunu düşünerek, bir kamu spotu hazırladık. Önümüzdeki günlerde kentin ana arterlerindeki bilbordlarda, ilan panolarında UMEM Kurslarının tanıtımlarını bir hafta boyunca göreceksiniz.
     UMEM Kurslarının tanıtımını mahalle aralarına kadar yayacaklarını vurgulayan Aşut, ayrıca İl Müftülüğünün desteği ile camilerde kursların duyurularını yapacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber UMEM kursları yeterli ilgiyi görmeyince Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER