Milli kayakçı Aslı Nemutlunun hayatını kaybetmesi

Milli kayakçı Aslı Nemutlunun hayatını kaybetmesi -Erzurumda bir grup yönetici ve sporcu, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık hakkında verilen cezaya, kayak takımlarını yakarak tepki gösterdi -Erzurum Kayak Kulübü Başkanı T


ERZURUM (A.A) - Erzurumda bir grup yönetici ve sporcu, milli kayakçı Aslı Nemutlunun antrenman yaparken düşerek ölmesiyle ilgili olarak Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık hakkında verilen cezaya, kayak takımlarını yakarak tepki gösterdi.
     Palandöken Dağındaki Erzurum Kayak Kulübü önünde toplanan yaklaşık 20 kulübün yöneticisi, milli sporcu ve kayakseverler, Federasyon Başkanı Ayık hakkında 3 ay ceza verilmesine tepki göstermek için basın açıklaması yaptı.
     Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Nuri Tüzemen, burada yaptığı konuşmada, 2006 yılında enkaz halinde bulunan Türkiye Kayak Federasyonunu devralan başkan Özer Ayık için toplandıklarını belirterek, yapılan haksızlıklara gereken sesi duyurmak için bir araya geldiklerini söyledi.
     Elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Aslı Nemutlunun üzerinden şov yapıldığını savunan Tüzemen, Bizler kızımızın ölüsüne saygı duyduğumuz için hep sustuk. Hiçbir yorum yapmadık. Fakat gelin görün ki ne ailesi ne de farklı muhalif gruplarımız hiçbir zaman susmadılar, bunu koz olarak kullandılar. Bizler de bugün burada onun için toplandık. Artık sesimizi duyurmanın zamanının geldiğine inanıyoruz diye konuştu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın önderliğinde Erzuruma trilyonluk yatırımların yapıldığını anlatan Tüzemen, şunları kaydetti:
     Fakat gelin görün ki iki kez dünya şampiyonu yapmamıza rağmen Sayın Bakanımız Suat Kılıç bir kere olsun Erzuruma gelmedi. Buradan Sayın Suat Kılıça da sesleniyorum. Lütfen başkanımıza sahip çıkın, kayak onun sayesinde buralara geldi. Önceden yurt dışına giden sporcularımız, havaalanında indikleri zaman kayakları ve malzemeleri alınıyordu. Geçmişte bir sporcu yurt dışına gittiği zaman yanında 3-4 tane yönetici gidiyordu. Başkanımız buna dur dedi. Her zaman her yerde başkanımızın yanında olacağız.
     Nemutlunun ailesinin, kızlarının ölümünden sonra şov yapmaya başladığını ileri süren Tüzemen, Aile çocuklarını toprağa verdikten sonra muhaliflerle bir oldu ve şov yapmaya başladı ifadelerini kullandı.
    
     -Eğer Türkiyede adalet varsa, bunun gereğinin yapılmasını istiyorum-
    
     Anne Ayşe Nemutlunun açıklamalarıyla devleti zan altında bıraktığını, hem adliye hem de Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kuruluna müdahale ettiğini savunan Tüzemen, şöyle devam etti:
     Ayşe Nemutlu, her Erzuruma geldiğinde, adliyeden çıktıktan sonra basın toplantısı düzenledi ve devamlı gidip adliyede savcıları baskı altında tuttu. Ben de buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Eğer Türkiyede adalet varsa, bunun gereğinin yapılmasını istiyorum. Bizler ölen kızımız Aslının ismini yaşatmaya çalıştıkça, ailesi bunu yok etmeye çalıştı. Bundan sonra elimizden geleni yapacağız. Böyle devam ederse biz kayağı bırakacağız, yarışlara da katılmayacağız. Bu Türkiyeye yapılmış en büyük protestodur. Çünkü Türk Kayak Milli takımına en fazla milli sporcu veren kent Erzurumdur.
     Tüzemen, federasyon başkanı Ayıka verilen cezayı eleştirerek, Başkanımız Özer Ayıka, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu tarafından 3 aylık bir ceza verildi. Bu cezayı aldığı için başkanlığı düşüyor. Tabii itiraz hakkı var. Bizim toplanmamızın amacı bu cezanın onanmamasıdır. Biz kayakta gerçekten çağ atladık. Çok büyük işler başardı. Aile, bu cezayı verdirtmek istiyor diye konuştu
     Kayak öğretmeni Ahmet Demir de eski milli kayakçı olduğunu belirterek, Özer Ayıkın kendilerine çok büyük katkısının olduğunu, söz konusu cezanın çok üzücü olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardından, yönetici ve sporcular kayak takımlarını yakarak, federasyon başkanı Özer Ayıka verilen cezayı protesto etti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Milli kayakçı Aslı Nemutlunun hayatını kaybetmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER