Milli şair, vaaz verdiği camide dualarla

Milli şair, vaaz verdiği camide dualarla anıldı -Mehmet Akif Ersoyun Milli Mücadele Döneminde verdiği vaazlarla İstiklal Savaşının sembolleri arasında yer alan tarihi Nasrullah Camisinde, Ersoy için Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi


KASTAMONU (A.A) - Mehmet Akif Ersoyun Milli Mücadele Döneminde verdiği vaazlarla İstiklal Savaşının sembolleri arasında yer alan Kastamonudaki tarihi Nasrullah Camisinde, Ersoy için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.
     Nasrullah Camisi Baş İmam Hatibi Kahraman Şekercioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Şair Mehmet Akif Ersoyun 19 Ekim 1920de oğluyla birlikte Kastamonuya geldiğini ve 2 ay şehirde ikamet ettiğini anlattı.
     Ersoyun 5 Kasım 1920de Nasrullah Camisinde verdiği vaazların, Milli Mücadelenin ateşleyici vaazları arasında olduğunu vurgulayan Şekercioğlu, şöyle konuştu:
     Akif, Kastamonuda, milleti birlik ve beraberliğe sevk edici vaazlarını bu kürsüde vermiştir. O dönemde burada yapılan bu kutsal çalışmalar, kıvanç verici. Şehrimiz açısından bir onur kaynağıdır. Bugün onun için ve tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okuduk, hatim duaları yaptık ve dua ettik. Bize bu emanetleri bıraktığı için Allah ondan ve diğer büyüklerimizden razı olsun. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz.
    
     -Akifin Nasrullah Camisindeki vaazının bir bölümü-
    
     Ersoyun, Nasrullah Camisinde, Ey müminler, size ellerinden gelen fenalığı yapmaktan çekinmeyen, bu hususta hiçbir fırsatı kaçırmayan, dininize yabancı kimseleri kendinize mahrem-i esrar, dost, arkadaş ittihaz etmeyiniz diye başlayan vaazının bir kısmı şöyle:
     ...Bunların sureti haktan görünerek size güler yüz göstermelerine, hayrınızı ister gibi tavırlar takınmalarına asla kapılmayınız. Onların gece gündüz isteyip durdukları sizin felaketinizden, izmihlalinizden, esaretinizden başka bir şey değildir. Baksanıza, size karşı kalplerinde besledikleri düşmanlık o kadar dehşetli ki, bir türlü zapt edemiyorlar da ağızlarından kaçırıyorlar. Halbuki yüreklerinde kök salmış olan husumet, ağızlarından taşan ile kabili kıyas değildir, ondan çok fazladır, çok şiddetlidir. İşte bütün hakikatleri, sizlere açıktan açığa tebliğ ediyoruz, bildiriyoruz.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Milli şair, vaaz verdiği camide dualarla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER