Milli Savunma Bakanı Yılmaz:

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: -Biz böyle bir ve beraber oldukça bu vatan bölünmeyecektir


ZONGULDAK (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Biz böyle bir ve beraber oldukça bu vatan bölünmeyecektir dedi.
     Yılmaz, Zonguldakın Ereğli ilçesine bağlı Dedeler köyü mezarlığının yeniden düzenlenmesi dolayısıyla, 14 Temmuz 2011de Diyarbakırın Silvan ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydının mezarı önünde gerçekleştirilen törene katıldı.
     Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, vatanın şehitlerle yükseldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bu yükselti şehitlerin kanından, vücudundan yükseldi. Başka türlü bu toprak bize vatan olmadı. Bu topraklar için can veren herkesin mekanı cennet olsun. Şehitler diridirler. Genelkurmay Başkanımızın şehit ailesine ve halka özel selamını getirdim. Şehidimizin bu törenine katılanlara teşekkür ediyorum. Biz böyle bir ve beraber oldukça bu vatan bölünmeyecektir. Kendi evlatlarımıza ve torunlarımıza, çok daha iyi bir ülke bırakacağız. Görüyorum ki şehitlerimize sahip çıkıyorsunuz. Bizim için en büyük nimet, Peygambere komşu olabilmek. Peygamber bekler şehitleri. Hepimize, Peygamberimize şehitler gibi komşu olmayı Allah nasip etsin.
     Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da şehitlerin ölmediğini, yaşadığını ifade ederek, Ben de şehit olmayı isterim. Allah bize de bunu nasip etsin dedi.
     Şehidin ağabeyi Orhan Aydının kardeşi için yazdığı şiiri okuduğu törende, şehidin annesi Ayşe Aydın da Aslanım ölmedi diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.
     Törenden sonra Yılmaz, şehidin evinde ailesi tarafından oluşturulan ve Noyan Aydının fotoğrafları, kıyafetleri ile kullandığı eşyaların yer aldığı müzeyi gezdi, hatıra defterine duygularını yazdı.
     Gazilerle hatıra fotoğrafı da çektiren Yılmaz, daha sonra Alaplı-Akçakoca karayolu üzerindeki bir benzin istasyonunun açılışına katıldı.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy / Mustafa Kemal Bektaş / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER