MKÜde sağlık hizmetleri

MKÜde sağlık hizmetleri -Rektör Prof. Dr. Güder: Üniversite hastanemizde sağlık hizmetlerini en kaliteli ve en hızlı şekilde vermeye çalışıyoruz


HATAY (A.A) - Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Üniversite hastanemizde sağlık hizmetlerini en kaliteli ve en hızlı şekilde vermeye çalışıyoruz dedi.
     Güder, rektörlükte düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, sağlık hizmetlerinin eksiksiz ve kaliteli verilmesinin şart olduğunu söyledi.
     MKÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesine geçen yıl itibariyle 10 milyon liralık bir ekipman yatırımı yaptıklarını belirten Güder, böylece il genelinde önemli bir sağlık kuruluşu haline geldiklerini ve vatandaşlara en iyi sağlık hizmeti vermek için tüm sağlık personelinin üstün bir gayretle çalıştığını ifade etti.
     Güder,sağlık hizmetlerini en kaliteli ve en hızlı şekilde vermeye çalıştıklarını, personel açığının tamamlanması ve hastaneye kazandırılan ekipmanların en verimli şekilde kullanılması için personele çeşitli eğitimlerin verildiğini dile getirdi.
     MKÜ Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Dicle Turhanoğlu ise, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniğinde şu anda bir profesör, bir doçent ve bir yardımcı doçent olmak üzere 3 öğretim üyesi, bir uzman, üç araştırma görevlisi, iki fizyoterapist, bir fizik tedavi teknikeri ve bir EMG teknisyeni çalıştığını söyledi.
     Klinikte bölgedeki en kaliteli sağlık hizmetinin verilmeye çalışıldığını anlatan Turhanoğlu, ağrılı durumlar, eklem ve eklem çevresi yapı ağrıları, kas ağrıları, kemik ağrıları, sinir sıkışması, sinir kesileri, boyun-bel fıtığı,yaralanmalar, nörolojik hastalıklar, omurilik, beyin, spor ve işe bağlı yaralanmalar, parkinson rehabilitasyonu gibi birçok hastalığın en son teknolojik aletlerle tedavi edilmeye çalışıldığını ifade etti.
     Turhanoğlu, bu yıl kullanılmaya başlanan izokinetik egzersiz sisteminin kısa sürede kas güçlendirme, omurga ve tüm eklem çevresi kaslara yönelik güçlendirme imkanı sağladığını ve spor hekimliğinde özellikle çok büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti.
     Üniversite hastanesinde bulunan bu sistemin Hatayda tek ve bölgede sayılı bir sistem olduğunu belirten Turhanoğlu, bu sistemin sporcuların eklem yaralanmalarında ve ameliyat sonrası rehabilitasyonunda çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.
     Toplantıda MKÜ Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Hayal Güler ve Yrd. Doç. Dr. Nilgün Üstün, klinikte uygulanan tedavi yöntemleri ve klinikte bulunan sağlık ekipmanlarının işlevleri hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç/Salim Taş
     Aıyıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber MKÜde sağlık hizmetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER