Moldova Ankara Büyükelçisi Bolboceanu, Zonguldakta

Moldova Ankara Büyükelçisi Bolboceanu, Zonguldakta -Büyükelçi Bolboceanu: Moldova şu an iş adamları için çok uygun. Türk iş adamlarını Moldovaya yatırıma davet ediyorum


ZONGULDAK (A.A) - Moldovanın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Moldavanın şu an yatırım için çok uygun olduğunu belirterek, Türk işadamlarını Moldovaya yatırıma davet etti.
     Büyükelçi Bolboceanu, Ereğli Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ERİD) Büyük Anadolu Otelde düzenlediği etkinliğe katıldı.
     Bolboceanu, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değinerek, Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonunca (TUSKON) düzenlenen programlar sayesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyiye gideceğini söyledi.
     Ülkelerinin çok büyük olmadığını ve 70 ülke vatandaşının ülkelerine vizesiz girebildiğini anlatan Büyükelçi Bolboceanu, Moldova şu an iş adamları için çok uygun. Türk iş adamlarını Moldovaya yatırıma davet ediyorum. Şu an 70 ülkenin vatandaşı ülkemize vize gerektirmeden girebiliyor. Bu yılın mayıs ayından itibaren de Türkiyede vizesiz girebilecek. Görevliler bu süreyi daha erkene çekebilmek için çalışıyorlar. Bizim tarafımızdan bu belgelerin imzalanmasıyla ilgili bir sorun yok. Aynı şekilde Türk tarafının da bunu hızlandıracağını düşünüyoruz diye konuştu.
     Moldovanın önümüzdeki yıllarda turizm açısından da ön plana çıkacağını belirten Bolboceanu, şöyle konuştu:
     Türkiyedeki büyük otelleri de ülkemizde görmek istiyoruz. Ne kadar güçlü Türk otelleri varsa onları da ülkemizde görmek istiyoruz.
     Biliyorsunuz biz eski komünist rejiminden geliyoruz. Bu yüzden Türkiye Dışışleri Bakanlığı ile ortaklaşa stratejik bir plan üzerine çalışmada bulunuyoruz. Yine Osmanlı döneminde 400 yıl birlikte yaşadık. Ortak olarak da bir sürü yönlerimiz var. Birlikte bazı şeyleri yapacak olmamız hepimiz için uygun olacaktır.
     Türk halkı da Avrupa Birliğinin ve Avrupanın bir parçasıdır. Hem Türk hedefinin hem Moldovanın bu hedeflere ulaşmada çözüm bulabileceğini düşünüyorum. Bu basamağı birlikte yapmamız gerekiyor. Çok önemli bir şeyi parantez içerisinde belirtmek istiyorum. Gökoğuzları biliyorsunuz Moldovada bulunuyor. Kökten geliyoruz. Kardeşliğimiz var. Birbirimizi çok daha iyi anlayabiliriz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı Moldovaya davet ettik. Başbakan geldiği zaman bu bölgeyi de ziyaret edeceğini düşünüyoruz.
     ERİD Başkanı Abdurrahman Şentürk ise Büyükelçi Bolboceanu ile ilçe genelinde çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, Kendileri bizleri Moldovaya davet ettiler. Başbakanımızın da zaten Moldova ile iyi ilişkiler yaşamaktadır. Mayıs ayından itibaren vizeler kaldırılacak ve serbest girişler yaşanacaktır. Bu da Moldova ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri arttıracaktır dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Moldova Ankara Büyükelçisi Bolboceanu, Zonguldakta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER