Moldova uyruklu kuru yük gemisindeki yangın

Moldova uyruklu kuru yük gemisindeki yangın -İnebolu Liman Başkanlığı, geminin kontrolsüz bir şekilde Karadenizde süreklendiği konusunda gemileri uyardı


KASTAMONU (A.A) - Rusyaya feldspat taşıyan Moldova uyruklu Yukka isimli kuru yük gemisinin, çıkan yangının ardından Karadenizde süreklenmesi üzerine İnebolu Limanından gemilere uyarı yazısı gönderildiği belirtildi.
     Muğlanın Güllük Limanından Rusyaya feldspat madeni taşıyan Moldova bayraklı gemide, Kastamonunun Cide ilçesinin 36 mil açığında dün akşam saatlerinde çıkan yangının kontrol altına alınmasının ardından, İnebolu Liman Başkanlığı, bölgedeki gemilere uyarı yazısı gönderdi.
     Yazıda, kurtarma çalışmalarının ardından içinde personel bulunmayan geminin, Karadenizde başı boş bir şekilde sürüklendiği belirtilerek, seyreden gemilerin dikkatli olması uyarısında bulunuldu.
     Yetkililer geminin çekilmesi için Ukraynadan römorkörün beklendiğini ifade ettiler.
    
     -Türk Sahil Güvenlik ekipleri bizi ölümden kurtardı-
    
     Tedavisine İnebolu Devlet Hastanesinde devam edilen 2. Kaptan Torthov Vladyslav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın sırasında gemide büyük korku ve panik yaşandığını söyledi.
     Yangında, kaptan kamarasının bir anda alevler içinde kaldığını ifade eden Vladyslav, Güllük Limanından 5 Ağustos günü ayrılmıştık. Yolculuğumuzun 4. gününde bu olayla karşılaştık. Yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz. Alevleri söndürmek için kendi imkanlarımızla mücadele ettik ama bunda başarılı olamadık. Türk Sahil Güvenlik ekipleri kısa sürede yardımımıza gelerek bizi ölümden kurtardı. Kendilerine teşekkür ediyoruz dedi.
    
     -Mürettebat pasaport işlemlerinin ardından ilçeden ayrılacak-
    
     İnebolu Kaymakamı Kubilay Ant, yangının çıkış sebebi henüz bilinmediğini aktararak, kurtarılan gemi personelinin ifadeleri alındıktan sonra bir otele yerleştirildiğini ve pasaport işlemleri tamamlandıktan sonra ilçeden ayrılacaklarını söyledi.
     Muğlanın Güllük Limanından Rusyaya feldspat taşıyan Moldova uyruklu kuru yük gemisinde Cidenin 36 mil açığında yangın çıkmış, 13 kişilik gemi mürettebatını kurtaran Sahil Güvenlik ekipleri, 3 kişiyi başka bir gemiye teslim ederken, 10 kişiyi ise İnebolu Limanına getirmişti. Yangında yaralanan 2. Kaptan Torkhov Vladylav İnebolu Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım/Sinan Özmüş/Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Moldova uyruklu kuru yük gemisindeki yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER