Moodysin Türkiyenin kredi notunu artırması

Moodysin Türkiyenin kredi notunu artırması -ÇÜ İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Güvel: "Seviyenin yükseltilmesi, Türkiyenin ekonomik anlamda ikinci ligden birinci lige yükselmesi anlamına geliyor"


MERSİN (A.A) - Çukurova Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Güvel, Moodysin Türkiyenin kredi notunu artırmasına ilişkin "Seviyenin yükseltilmesi, Türkiyenin ekonomik anlamda ikinci ligden birinci lige yükselmesi anlamına geliyor" dedi.
     Prof. Dr. Güvel, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Radisson Bluda düzenlenen "Kent Ekonomileri Forumu"nun açılışında yaptığı konuşmada, Türk ekonomisinin uçuşa geçtiğini ama bazı kent ekonomilerinin Türkiyenin hızını yakalamada geriden geldiğini ifade etti.
     Formun amacının Mersinin akillerinin, sanayicilerinin, çiftçilerinin, eğitimcilerin, sivil toplum kuruluşlarının kentin gelişim süreciyle ilgili görüş ve düşüncelerini tespit etmek olduğunu belirten Güvel, "Derecelendirme kuruluşları, Türkiyenin notunu sürekli yükseltiyor. Son olarak Moodys Türkiyenin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltti. Seviyenin yükseltilmesi, Türkiyenin ekonomik anlamda ikinci ligden birinci lige yükselmesi anlamına geliyor. Türkiye zaten küresel ölçekte yatırım yapılabilir ülkeler kategorisinde algılanıyordu. Yeni not artırımıyla derecelendirme kuruluşları da bunu tescil etmiş oldular. Ekonomik istikrarın sürdürülmesi terör sorununun da çözülmesiyle beraber Türkiyenin 2023e kadar çok ciddi bir yatırım merkezi olacağı konusunda beklentiler var" diye konuştu.
     AK Parti İl Başkanı Mekin Metin Salt da Türkiyede sağlanan ekonomik istikrarın sürdürülebilir olması için kent ekonomilerin ve yerel ekonomi faktörlerinin performanslarını artırabilmesi gerektiğini ifade etti.
     AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları katıldığı forum açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak sürdü.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Moodysin Türkiyenin kredi notunu artırması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER