MTA Seydişehirde çalışma yapıyor

MTA Seydişehirde çalışma yapıyor -AK Parti Konya Milletvekili Tüfekci: Umarım ilçemizde alüminyum madeninden sonra diğer madenlerin varlığı da bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkar


KONYA (A.A) - Seydişehirde, Maden Tetkik Arama (MTA) tarafından çalışma başlatıldı.
     Bir yer bilimleri inşaat şirketi tarafından başlatılan çalışmalar çerçevesinde dere yataklarından alınan mikro özellikte numuneler, MTAya gönderilecek.
     Şirket sorumlusu jeoloji mühendisi Altan Curanlı, AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekciye, MTAnın Seydişehir bölgesinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     MTAnın son yaptığı çalışmalarla Türkiyenin jeokimya haritasını çıkartacağını belirten Curanlı, Seydişehirdeki tüm derelerden mikro ölçekli numuneler aldıklarını ifade etti.
     Curanlı, numunelerin 35 analizden geçirildikten sonra MTA tarafından değerlendirileceğini ve sonucunda bu bölgelerdeki hangi maden minerallerinin olduğu konusunda bilgi sahibi olunacağını dile getirdi.
     AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci ise hükümetin madencilik alanında önemli çalışmalar yaptığını söyledi.
     Tüfekci, şunları kaydetti:
     Türkiyenin jeokimya haritasının çalışmaları yapılıyor. Görüldüğü gibi Seydişehir bölgesinin haritası da MTA tarafından çıkarılacak. Umarım ilçemizde alüminyum madeninden sonra diğer madenlerin varlığı da bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkar. Seydişehir madencilik ve üretim konusunda daha iyi seviyelere ulaşır.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber MTA Seydişehirde çalışma yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER