MTTBden yeni yıl mesajı

MTTBden yeni yıl mesajı -Şube Başkanı Mecit Sönmez: -Üniversitelerimizden talebimiz, diğer seçmeli derslerin yanında Kuran-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve ilmihal derslerinin de seçmeli olarak konulmasıdır


GAZİANTEP (A.A) - Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Gaziantep Şube Başkanı Mecit Sönmez, Kuran-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve ilmihal derslerinin üniversitelerde seçmeli ders olarak konulmasını talep ettiklerini bildirdi.
     Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, Kuran-ı Kerim derslerinin üniversitelerde de verilmesini istedi. Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda da öğrencilerin isteğine göre Kuran-ı Kerim kurslarının açılması gerektiğini belirten Sönmez, açıklamasında şunları kaydetti:
     Bedeli ne olursa olsun Müslümanca yaşamanın haysiyetine talibiz. Müslümanca yaşamanın tek yolu dinimizin kutsal kitabı olan Kuranı anlamaktan geçer. Bu sebeple gerek üniversitelerimizde gerekse üniversite öğrencilerinin barınmasına olanak sağlayan Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarında, hukuki olarak reşit olmuş, kendi kararlarını kendileri alabilen üniversite öğrencilerine istekleri halinde Kuran-ı Kerim, Siyer-i Nebi, ilmihal gibi her Müslümanın inancının temeli oluşturan bu ilimlerin öğrenilmesi için kurslar, dersler ve konferanslarla imkan sağlanmalıdır.
     Sönmez, ayrıca Noel kutlamalarının Hristiyan geleneği olduğunu, yılbaşının diğer günlerden farklı olmadığını belirtti.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber MTTBden yeni yıl mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER