Müftünün vaazları engellilere umut oldu

Müftünün vaazları engellilere umut oldu -Kırşehir Müftüsü Balıkın, "Engelsiz Cami Engelsiz İbadet Projesi" kapsamında engellilere yönelik başlattığı kampanyaya Cuma Namazı vaazlarında destek istemesinden etkilenen hayırseverler, 15


KIRŞEHİR (A.A) - Abdullah Yıldız - Kırşehirde 15 engelli, İl Müftüsü Mustafa Balıkın Cuma Namazı vaazından etkilenen hayırseverlerin bağışlarıyla akülü tekerlekli sandalyeye kavuştu.
     Müftü Balık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İleri Başkanlığının "Engelsiz Cami Engelsiz İbadet Projesi"nin Kırşehirde uygulanması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
     Camilere engellilerin gelebilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Balık, merkez ve ilçelerde 40 camide engelleri kaldırdıklarını ifade etti.
     Balık, 2 ay önce başlattıkları kampanya kapsamında engellilerin camiye ulaşmasını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.
     Bu kapsamda, Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği ile irtibata geçerek, kentte 30 kişinin akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini kaydeden Balık, çalışmaları bu yönde yoğunlaştırdıklarını söyledi.
     Yaklaşık 2 ay önceki Cuma Namazı vaazında kampanyayı anlattığını belirten Balık, şöyle konuştu:
     "İlk vaazdan etkilenen hayırseverlerin bağışı ve din görevlilerimizin katkısıyla 5 akülü tekerlekli sandalye alındı. Düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı. Yine, engelli eşi vefat eden bir cemaatimiz, vaazdan etkilenmiş ve kampanyaya 10 bin lira bağışladı. 5 akülü tekerlekli sandalye daha alınarak sahiplerine verildi. Bir cemaatimiz de 4 bin lira bağışladı. O parayla da 2 akülü tekerlekli sandalye temin edildi ve dağıtıldı. İşin para ve dağıtım işiyle tamamen dernek ilgilendi."
     Balık, Kırşehirde akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan herkese yardımcı olmak için kampanyayı sürdüreceğini belirterek, "Bu kampanyada ve vaazlarımız sonunda 15 engelli arkadaşımız akülü arabaya kavuştu. Demek ki daha 15 kişinin akülü arabaya ihtiyacı var. Bu da yaklaşık 30 bin lira demektir. Akülü araba ihtiyacını Kırşehirin gündeminden kaldırmak istiyoruz" diye konuştu.
    
     -Vaazında engellilere yardım konusunu işledi-
    
     Müftü Balık, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla verdiği vaazında da engellilerle ilgili başlattığı kampanyaya değindi.
     Hazreti Muhammedin engellilerle ilgili sözlerini ve diyaloglarını anlatan Balık, vaazında şu ifadeleri kullandı:
     "Hepimizin ya engelli yakını var ya da engelli adayıyız. Bu konuyu ikinci defa kürsüye taşıyorum. Bir daha taşımayacağım. Birkaç ay evvelki vaazımda size, Kırşehirde 30 arkadaşımıza akülü araba lazım dedim. Tanesi 2 bin 50 lira. Bunun derneği var, onlar yapıyor. Biz teşvik ediyoruz. Acilen 4 akülü arabaya ihtiyacımız var. Bir kişi 2 bin 50 lira veremeyebilir ama 5 kişi bir araya gelip 500er lira verebilir. Bir daha Kırşehir Müftüsü olarak size kürsüden engellilerin akülü araba ihtiyacı var diye söylemeyeyim. Valilik, belediye bu işi halledebilir ama istiyoruz ki sizlerin desteğiyle olsun, yardımlaşma olsun."
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Müftünün vaazları engellilere umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER