Muğlada kuvvetli rüzgar

Muğlada kuvvetli rüzgar -Fırtına beklentisi olan Güney Egede kuvvetli rüzgar Marmaris ve Datçada yaşamı olumsuz etkiliyor


MUĞLA (A.A) - Akşam saatlerinden itibaren fırtına beklentisi olan Güney Egede, kuvvetli rüzgar Marmaris ve Datça ilçelerinde yaşamı olumsuz etkilemeye başladı.
     Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Marmaris ve Datça ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan rüzgar, etkisini arttırarak sürüyor. Rüzgar hızı Marmariste saatte 43 kilometreye, Datçada ise 58 kilometreye kadar çıktı. İki ilçede de güneydoğu yönünden esen rüzgarın şiddetinin akşama doğru artarak fırtınaya dönüşmesinin beklendiği bildirildi.
     Açık denizde ise rüzgarın hızının saatte 90 kilometreyi bulmasının beklendiğine dikkati çeken yetkililer, denize açılmamaları konusunda denizci ve balıkçılara uyarıda bulundu.
     Marmariste kuvvetli rüzgar nedeniyle denizciler, limanda bağlı teknelerinin zarar görmemesi için çeşitli önlemler aldı. Bazı denizciler teknelerini daha korunaklı yerlere çekerken, bazıları halatlarını sağlamlaştırdıkları teknelerinde beklemeye başladı. Rüzgarın yanı sıra oluşan dalgalardan da olumsuz etkilenen vatandaşlar, kıyıya vuran dalgalar nedeniyle deniz kenarında yürümekte güçlük çekti.
     Rüzgarlı havayı fırsat bilen bazıları ise Marmaris Körfezinde rüzgar sörfü yaptı. Kıyı boyunca dolaşarak renkli görüntüler oluşturan sörfçüleri vatandaşlar ilgiyle izledi.
     Olumsuz hava koşullarının yarın öğlene kadar devam etmesinin beklendiği ifade edildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada kuvvetli rüzgar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER