Muğlada son bir ayda binden fazla

Muğlada son bir ayda binden fazla tavuk telef oldu -Kent merkezi ve bazı ilçelerde son bir ayda binden fazla tavuk, hastalık nedeniyle telef oldu -Muğla merkezinde karantina uygulamasına başlandı


MUĞLA (A.A) - Muğlanın merkeze bağlı Karabağlar ve Bayır beldeleri ile Köyceğiz ve Marmaris ilçelerinde son bir ayda yaklaşık bin tavuğun, Yalancı tavuk vebası hastalığı nedeniyle telef olduğu, kentte karantina uygulaması başlatıldığı bildirildi.
     Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Kuray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezi, Karabağlar ve Bayır beldeleri ile Köyceğiz ve Marmaris ilçelerinde yaşanan toplu tavuk ölümlerinin ardından bölgede inceleme başlattıklarını kaydetti.
     Yapılan incelemenin ardından tavuk ölümlerinin Yalancı tavuk vebası hastalığından kaynaklandığının belirlendiğini vurgulayan Mehmet Kuray, bunun ardından Muğlada karantina uygulaması başlatıldığını açıkladı.
     Toplu ölümlerle ilgili vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda o bölgelere gidip önlem aldıklarını anlatan Kuray, Öncelikle hastalıklı tavuklarla sağlıklıları birbirlerinden ayırıyoruz. Telef olan tavukları gömüyoruz ve üzerini kireçle kaplıyoruz. Hasta hayvanları dezenfeksiyondan geçirip, aşı yapıyoruz dedi.
     Toplu tavuk ölümleri tespit eden vatandaşlardan şube müdürlüklerine haber vermelerini isteyen Kuray, son bir ayda Muğla merkez, ilçe ve beldelerindeki telef olan tavuk sayısının bin civarında olduğunun tahmin edildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Levent Kişi / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Muğlada son bir ayda binden fazla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER