Muş Vali Çınar:

Muş Vali Çınar: Göçmenler mezrası köy statüsüne geçecek


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, Alparslan 2 Barajının alanına giren Göçmenler mezrasının, köy statüsüne alınacağını söyledi.
     Vali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Göçmenler mezrasını, Akkonak Köyü ile birleştireceklerini ve böylece mezranın köy statüsüne kavuşacağını ifade etti.
     Göçmenler mezrası için yeni yerleşim alanı tahsis edildiğini belirten Çınar, mezranın resmiyette Akkonak Köyü olarak geçeceğini belirtti.
     Ancak bu gelişmeyle birlikte köylülerden şikayetler geldiğini söyleyen Vali Çınar, şunları kaydetti:
     İnsanlarımız benim keyfim kaçmasın istiyor. Göçmenler mezrası baraj altında kalacak bir yer. Bu baraj altında kalacak mezra için yukarıda yeni bir yer tespit ettik. Hem Göçmenler mezrası için hem de Akkonak Köyü için çok uygun bir yer. Orada Akkonak köyü var. O köy fiilen var, resmen yok. Muhtarlık yok, bu köyün camisi, elektriği, suyu, okulu var. Ama resmiyette yok. Akkonak Köyü diye, resmi olarak yeni bir köy kuruyoruz. Bu köyü yeniden ihya ediyoruz. Oradaki parselleri de kimseye parasız vermeyeceğiz. Bedeli mukabilinde, yaklaşık biner metre kare parseller oluşturduk. Çünkü bu alan hazine arazisi. Orada ev yapmak isteyenlere de bedeli mukabili araziyi satacağız.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER