Muğlada temizlik araçları uydudan takip ediliyor

Muğlada temizlik araçları uydudan takip ediliyor -Muğla Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Tufan: -Uydu vasıtasıyla dijital harita üzerinde izlenen araçların 6 aylık geçmişi dahil tüm bilgiler anlık takip ediliyor (F


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Salih Tufan, uydu vasıtasıyla dijital harita üzerinde izlenen araçların, 6 aylık geçmişi dahil tüm bilgilerin anlık takip edildiğini söyledi.
     Tufan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla Belediyesinin özel denetimli halk araçları ve belediye otobüslerinin araç takip sistemine entegre edilmesinden sonra temizlik araçlarına da araç takip sistemi yerleştirdiklerini belirtti.
     Tufan, Yıllar öncesinde değişik mahallelerin rampalı ve dar sokakları nedeniyle sandık taşıyan katırlar kullanılarak toplanan çöpler daha sonraları sırasıyla traktörler, üstü açık kamyonetlerle toplanmış. Günümüzdeyse modern sıkıştırmalı temizlik araçları ile toplanmaktadır. Şimdi ise yeni bir uygulama ile tüm temizlik araçlarına araç takip sistemleri entegre edilmiştir. Uydu vasıtasıyla dijital harita üzerinde izlenen araçların 6 aylık geçmişi dahil tüm bilgileri anlık takip ediliyor. Bu sayede vatandaşlarımızdan gelen çöpüm alınmadı, çöp arabası gelmedi gibi şikayetleri en aza indirmeyi hedefliyoruz diye konuştu.
     Tufan, vatandaşların Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı 214 1846 numaralı telefona talep ve görüşlerini bildirebileceğini, Temizlik İşleri Müdürlüğünün www.mugla.bel.tr adresinden de temizlik, çevre ve geri dönüşümle ilgili bilgilere ulaşabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada temizlik araçları uydudan takip ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER