Muğlaya tıbbi genetik danışma polikliniği açıldı

Muğlaya tıbbi genetik danışma polikliniği açıldı


MUĞLA (A.A) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde tıbbi genetik danışma polikliniğinin hizmete girdiği bildirildi.
     Tıbbı Genetik Danışma Polikliniğine atanan Yrd. Doç. Dr. Murat Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla ve ilçelerindeki çok sayıda hastaların il dışında çektikleri çileyi önlemek amacıyla polikliniğin hizmete girdiğini söyledi.
     Muğladaki tıbbi genetik rahatsızlığı olan hastaların il dışında zaman kaybı yaşamamaları amacıyla açılan polikliniğin genetik hastalıklar tanı merkezini kurarak en güvenilir merkez olmayı hedeflediğini belirten Kara, Genetik alanında son yıllarda yapılan çalışmalarda neredeyse tüm hastalıkların altında yatan genetik bir temeli olduğunu göstermektedir. Genetik danışma polikliniğimize en sık başvuru nedenleri arasında akraba evliliği, kısırlık, tekrarlayan düşükler, zeka geriliği, cinsiyet gelişim problemleri gibi birçok hastalıklar yer alıyor dedi.
     Kara, tıbbi genetik laboratuvarının da hizmete girmesiyle bu alandaki eksiklerin büyük kısmının tamamlanacağını dile getirdi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlaya tıbbi genetik danışma polikliniği açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER