Muharip gazilerden Sarıkamış Kaymakamı Ermişe ziyaret

Muharip gazilerden Sarıkamış Kaymakamı Ermişe ziyaret


KARS (A.A) - Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk ve dernek üyelerini makamında kabul etti.
     Kaymakam Ermiş, ziyarette yaptığı konuşmada, ülke müdafaasında en önde olmuş kahramanlar olarak nitelediği gazilere en büyük değerin verilmesi ve sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Bu vatan topraklarının şehit ve gazilerin kanlarıyla kazanıldığını, Sarıkamışın da bu vatan topraklarının en önemli yerlerinden olduğunu vurgulayan Ermiş, şunları kaydetti:
     Ben her zaman diyorum ki Sarıkamış ikinci Çanakkaledir. Sadece Sarıkamış harekatı olarak değil, Kafkaslarda geçen bütün savaşlardan Sarıkamış nasibini almıştır. Çünkü Sarıkamış bu güzergahta çok kritik bir noktadadır. Tabi buralarda çalışmak bize ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Şehit memleketinde hizmet etmek, onlara layık olmak zorundayız. Sarıkamış harekatında bazı askerler yollarda donma tehlikesi geçirmişler, Allahım Sarıkamışa varmadan canımızı alma diye dua etmişler. Yani yolda şehit olmayı namertlik saymışlar. Bir yüzbaşının, Arkadaşlar rütbemize şimdiden şehitlik yazıldı ona göre çarpışın sözleri hala buralarda çınlanır. Tabi bize düşen bu şehitlerin fedakarlıklarını her zaman hatırlamak her zaman onları hayırla yad etmektir.
     Gazilere, şehit yakınlarına her kesimin destek olması gerektiğini belirten Ermiş, Çünkü onların çabalarıyla, onların yüzü suyu hürmetine bu vatanda barış, birlik ve kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. İnşallah hep beraber onlara layık oluruz. O yüzden biz de her zaman şehit ve gazi derneklerimize var gücümüzle destek olacağız. Görev yaparken en temel vazifemiz, şehit yakınları ve gazilerimize olan minnet borcumuzu hatırlamaktır dedi.
     Öztürk de Her zerresi aziz şehitlerin kanlarıyla yoğrulmuş olan, al bayraklı ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını vermeye zerre kadar tereddüt etmeden cephelerde düşmana karşı kahramanca çarpışıp, gazilik unvanıyla onurlandırılan biz gazilere, bilge kişiliğiniz ve yürek zenginliğinizle her fırsatta maddi ve manevi anlamda yaklaşım göstermenizden dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz dedi.
     Öztürk, ziyaret anısına Kaymakam Ermişe plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Muharip gazilerden Sarıkamış Kaymakamı Ermişe ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER