Ankara Genç İşadamları Derneği Başkanı Değer:

Ankara Genç İşadamları Derneği Başkanı Değer: -Bu kirli oyunu millet olarak biz bozarız


ANKARA (A.A) - Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, Türkiyede silahla hiçbir şeyin çözülemeyeceğini belirterek, Bu kirli oyunu millet olarak biz bozarız dedi.
     Değer yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütünün 30 yıldır Türk-Kürt kardeşliğini bozamadığını ve bozamayacağının altını çizerek, Toprağımıza, bayrağımıza ve ülkemize sonuna kadar sahip çıkıcağız. Bu hain eylemler milletimizi birbirine düşürmek şöyle dursun, aramızdaki kardeşlik bağını daha da güçlendirmiştir. Gün, kardeşliğimize sahip çıkma günüdür. Dışarıdan ve içerden desteklenen bu kirli oyunu millet olarak biz bozarız ifadelerini kullandı.
    
     -En büyük zararı yine Kürtler görüyor-
    
     Terör örgütünün eylemleriyle artık bölge halkına zarar vermemesi gerektiğini belirten Değer, Kürtler için sürdürüldüğü iddia edilen bu davadan en büyük zararı yine Kürtlerin gördüğünü bildirdi. Değer, bölge insanının yıllardır söz konusu eylemler nedeniyle maddi ve manevi olarak kaybettiğini belirterek, Türkiyede yaşayan Kürt halkının silahlı mücadeleye destek vermediğini ve vermeyeceğini ifade etti.
    
     -Geri kalmışlığın nedeni terör-
    
     Doğu ve Güneydoğunun yatırımlarda geri kalmasının en önemli nedeninin terör sorunu olduğunu kaydeden Değer, şu ifadeleri kullandı:
     Terör örgütünün eylemleri bu bölgelerin ekonomik ve sosyal yaşamını erozyona uğratmaktadır. Türkiyenin gündeminde artık terör olayları olmamalıdır. Silahlar susmadan hiçbir sorunun çözülmeyeceği bilinmeli, bu topraklara artık barış gelmelidir. Bunun için de etnik kimliğimiz ne olursa olsun hepimizin terör örgütünün silah bırakması yönündeki talebimizi daha güçlü dile getirmemiz gerekmektedir. Bu kanlı oyunda artık hiçbir Türk ve Kürt gencinin ölmemesi için tüm siyasilerin ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin daha duyarlı davranması, daha kararlı adımlar atması beklenmektedir.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Ankara Genç İşadamları Derneği Başkanı Değer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER