Muradiyede oynarken dereye düşen çocuk

Muradiyede oynarken dereye düşen çocuk -Vanın Muradiye ilçesinde, oynarken dereye düşerek kaybolan çocuğun cenazesi bulundu


VAN (A.A) - Vanın Muradiye ilçesinde, oynarken dereye düşerek kaybolan çocuğun cenazesi bulundu.
     İlçeye bağlı Balaklı köyünde, 28 Aralıkta yüzeyi buz tutan Bendimahi Çayı üzerinde oynarken buzun kırılmasıyla suya düşen 12 yaşındaki Gıyasettin Bedirhanoğlunun bulunması için dün yeniden başlatılan çalışmalar, bugün devam etti.
     İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekiplerince sabah erken saatlerde başlayan çalışmalara, köylüler de destek verdi.
     Yüzeydeki buzlar kırıldıktan sonra suya giren arama kurtarma ekipleri ve köylüler, el ele tutuşarak Bendimahi Çayında adım adım çocuğu aradı.
     Yaklaşık 5 saat süren çalışma sonunda, Bedirhanoğlunun cenazesi, düştüğü yerin yaklaşık 400 metre uzağında bulundu.
     Sudan çıkartılan cenaze, cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından otopsi için Muradiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
     Çalışmaları izleyen Kaymakam Erol Tanrıkulu, suya düştükten sonra bir aydan bu yana bulunamayan çocuğa ulaşmak için olumsuz hava koşullarına rağmen yoğun bir çalışma yapıldığını belirtti.
     Ankaradan gelen Jandarma Genel Komutanlığı Sualtı Arama ekibinin yanı sıra, kentteki arama kurtarma ekiplerinin ve köylülerin günler süren uğraşına rağmen çocuğa ulaşılamadığını anımsatan Tanrıkulu, şöyle konuştu:
     1 Ocakta hava muhalefeti nedeniyle aramalara ara verilmişti. Havaların ısınıp buzların da erimesini fırsat bilerek bu durumu değerlendirmeye çalıştık. Van arama kurtarma ekibinin dün başlattığı ve bugün de devam eden çalışmasıyla çocuğumuzun cenazesini, düştüğü yerin 300-400 metre uzağında bulduk. Çalışmalara vatandaşlarımız da büyük destek verdi. Acılı aileye başsağlığı diliyorum.
     Çocuklarının cenazesinin bulunmasıyla büyük üzüntü yaşayan aileyle yakından ilgilenen Tanrıkulu, Allah, böylesine acı bir olayı bir daha yaşatmasın. Ama bu tür olaylardan da ders çıkarmamız lazım. Çocuklarımızla yakından ilgilenerek onlara bu tür yerlerde oynamamaları konusunda tavsiyelerde bulunmalıyız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Seracettin Seçkin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muradiyede oynarken dereye düşen çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER