Muratlıda sınır kapısı açılması çalışmaları

Muratlıda sınır kapısı açılması çalışmaları -Türk ve Gürcü yetkililerden oluşan heyet, Borçka Muratlıda, yeni bir sınır kapısı açılması için incelemelerde bulundu


ARTVİN (A.A) - Türk ve Gürcü yetkililerden oluşan heyet, Borçka Muratlıda, yeni bir sınır kapısı açılması için incelemelerde bulundu.
     Borçka ilçesine bağlı Muratlı köyündeki incelemelere, Artvin Vali Vekili Bahadır Güneş, Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, 6. Hudut Tabur Komutanı Piyade Kurmay Yarbay Cevdet Yaşar, Dışişleri Bakanlığı Denizcilik-Havacılık Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hakan Özdemir, Dışişleri Bakanlığı Hudut Dairesi Danışmanı İlker Arısoy, 2. Hudut Bölük Komutanı Yüzbaşı Yiğit Gündoğdu, Muratlı Hudut Tabur Komutanı Teğmen Enes Çelik ile Gürcistan adına Acara Özerk Cumhuriyeti Gelir Dairesi İdari İşler Müdürü Levan Dvali, Sarpi Gümrük Müdürü Mamuka Maharadze, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, Gelir Dairesi Uluslararası İlişkiler Dairesi uzmanları ile sınır polisi yetkilileri katıldı.
     Gürcistana sınır olan Muratlı köyündeki Muratlı Hudut Takım Komutanlığı içerisinde bulunan sınır bölgesindeki tampon bölgede incelemelerde bulunan heyet, ardından sınır kapısının yeri konusunda harita üzerinde istişarede bulundu.
     Vali Vekili Güneş, Gürcü heyetini Türkiyede misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, Türk-Gürcü heyetleri olarak Muratlı köyüne yeni bir sınır kapısı açılması için bölgede incelemelerde bulunup, teknik konuları görüşmek için toplanmış bulunuyoruz. Yakın bir zamanda açılmasını istediğimiz ve bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar neticesinde Muratlı Sınır Kapısının her iki ülke adına şimdiden hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     Acara Özerk Cumhuriyeti Gelir Dairesi İdari İşler Müdürü Levan Dvali ise Gürcü heyeti olarak kendilerinin de Muratlıdan Gürcistana yeni bir kapı açılmasını istediklerini ifade ederek, Bizim amacımız da ülkemize Sarp Sınır Kapısından sonra yeni bir kapı açılmasıdır. Burada açılacak kapı ile ilgili tüm detaylar görüşülüp bir karara bağlanmalıdır diye konuştu.
     Muratlı köyünde incelemelerini tamamlayan heyet, Vali Vekili Güneş tarafından verilen yemeğin ardından Borçkadan ayrıldı.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu - Bülent Atasert / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Muratlıda sınır kapısı açılması çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER