Muratpaşada göğüs hastalıkları anlatıldı

Muratpaşada göğüs hastalıkları anlatıldı


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen konferansta vatandaşlar, göğüs hastalıkları konusunda bilgilendirildi.
     Muratpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Medical Park Antalya Hastanesi işbirliğinde, Göğüs Hastalıkları Bölümünden Uzman Dr. Evren Toprak tarafından astım, KOAH ve alerjik hastalıklar konusunda konferans verildi. Toprak, Belediye Kültür Salonundaki konferansta, göğüs hastalıklarının temel nedenlerinin başında sigara kullanımının geldiğini, sigara içenlerin yüzde 99unun bir göğüs hastalığı geçirdiğini söyledi.
     Alerjik hastalıkların kendi içinde çeşitli bölümlere ayrıldığını belirten Toprak, Alerjik hastalıkları, göz ve burun nezlesi, dermatolojik alerjiler, besin alerjisi ve ilaç alerjisi gibi sınıflandırabiliriz. Her birinin tedavisi ve tedavi süresi farklılık göstermektedir. Neye alerjimiz olduğunu bildiğimiz zaman, kendimizi bu alerjik durumlara karşı korumak, bu yönde tedbir almak daha kolay olacaktır dedi.
     Astım hastalığının akciğerlerde meydana gelen kronik bir hastalık olduğunu kaydeden Toprak, astım atağı ve astım krizi hakkında da bilgiler verdi. Toprak konferans sonunda dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Muratpaşada göğüs hastalıkları anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER