Muratpaşadan en büyük kültür ve kongre

Muratpaşadan en büyük kültür ve kongre merkezi


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediye Meclisi temmuz oturumunda kentin en büyük kültür ve kongre merkezi planlamasını kabul etti.
     Muratpaşa Belediye Meclisi, son oturumunda komisyonlara havale edilen gündem maddelerini de karara bağlayarak temmuz dönemini tamamladı. İlk toplantının ana gündemini trafo tahsisleri oluşturdu.
     Muratpaşa Meclisinin trafoların yeraltına yapılması kararına karşın TEDAŞın tüccar yaklaşımını sürdürdüğünü öne süren Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Trafoların yeraltına alınmasıyla ilgili teknik bir sorun yok. Maliyet artışı var. TEDAŞ ve AKEDAŞın bu anlayışını değiştirmesi gerekiyor. Gelinen noktada, trafolar için inşaat yaptırılmıyor. Taşınabilen, paket tipi trafolara izin veriliyor dedi.
     AK Parti Grubu da meclisin aldığı trafoların yer altına alınması kararının uygulanmasını istedi.
     Komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin görüşüldüğü devam meclisinde ise Çağlayan ve Meydan Kavağı mahallelerine yeni yapılacak muhtarevlerinin yeri oybirliği ile kabul edildi.
     Bülent Ecevit Bulvarında yeni yapılan bir parka Pir Sultan Abdal Kültür Parkı ismi verilmesi oybirliği ile meclisten geçti. Kızıltoprak Mahallesi 12756 ada, 7/8 parselde gerçekleştirilen kültür ve kongre merkezi planlaması ise CHP Grubunun kabul, AK Parti Grubunun çekimser oylarıyla kabul edildi.
     Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Termesos Bulvarı ve İbni Sina Caddesi kesişiminde kentin en büyük Kültür ve Kongre Merkezinin inşa edileceğini söyledi.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Muratpaşadan en büyük kültür ve kongre Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER