Muratpaşa ile Kostroma kardeş şehir olacak

Muratpaşa ile Kostroma kardeş şehir olacak


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediyesi ile Rusyanın Kostroma Belediyesi kardeş şehir olacak.
     Rusyanın Kostroma Belediye Başkanı İrina Pereverzeva, tatil için geldiği Antalyada Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmeni ziyaret etti.
     Pereverzeva, ziyarette yaptığı konuşmada Kostromada bulunan turizm okullarında eğitim gören öğrencilerin Antalya ile yakından ilgilendiklerini, Akdeniz Üniversitesi ile öğrenci değişimleri gerçekleştirdiklerini anlattı.
     Antalyanın tarihi ve turistik mekanları açısından son derece önemli bir kent olduğuna değinen Pereverzeva, Muratpaşa ile kardeş kent olmak istediklerini, ülkesine dönünce bununla ilgili girişimlerde bulunacağını kaydetti.
     Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen ise Kostroma Belediyesi ile kardeş şehir olmayı kendilerinin de istediklerini ifade etti. Ancak bunun bir takım prosedürleri olduğuna işaret eden Evcilmen, Belediye meclislerinin karar almasından sonra kardeş şehir olma süreci daha hızlı ilerler. Bizler de sizleri kardeş şehrimiz olarak görmekten mutluluk duyarız diye konuştu.
     Her iki belediye başkanı daha sonra belediyelerinin çalışmaları ve projeleri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Muratpaşa ile Kostroma kardeş şehir olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER