Muşta Atletizmi Geliştirme Projesi seçmeleri

Muşta Atletizmi Geliştirme Projesi seçmeleri


MUŞ (A.A) - Muşta Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında, merkez ve ilçelerden seçilen toplam 210 sporcu arasında seçmeler yapıldı.
     Güzeldağ Kayak Merkezinde yapılan seçmeler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm antrenörleri ve okul idarecilerinin gözetiminde yapıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, seçmelere 210 sporcunun katıldığını, Muşta spor ve sporculara büyük önem verdiklerini söyledi.
     Kartal, şöyle konuştu:
     Öncelikle merkez ve ilçelerimizde yarışmalar yapılarak öğrenciler belirlendi. Bugün de il geneli bir yarışma yapıldı. Katılan tüm okullara ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Yarışmaya katılımın daha fazla olması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Bunu ekip ruhuyla yapacağız. Bu faaliyet çok güzel oldu. Faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecek. Muş ve Muş sporu için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.
     Merkez ve ilçelerden gelen toplam 210 sporcu arasında ilk 50ye girenlerin, en iyi şekilde yetiştirileceğini belirten Milli Takım Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Aydın Koçlardan, iyi olduğu gözlemlenen sporcuların da daha sonra eğitimlere tabi tutulacağını söyledi.
     Koçlardan, 4 kategoride 2 kız ve 2 erkek müsabakalarını yaptık. Tabi bu köy ve beldelerde de yapıldı. Köy ve beldelerden de seçilen öğrencileri bugün buraya getirip finali yaptık. Gençleri spora kazandırmak ve onların yeteneklerini keşfetmek için sabırla çalışacağız. Elemelere yaklaşık 400 öğrenci katıldı. İl birinciliğinde ise 50 sporcu seçildi dedi.
     Çok sayıda öğrencinin katıldığı seçmelerde, 50 kız ve erkek öğrenci listede yer aldı. Kategorilerine göre dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verildi.
     Dereceye giren sporcuları Müdür Kartal, Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek ve okul idarecileri ödüllendirdi.
    
     Muhabir: Özkan Ergün
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Atletizmi Geliştirme Projesi seçmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER