Muşta Esedin zulmüne tepki

Muşta Esedin zulmüne tepki


MUŞ (A.A) - Muş Akademi Derneği, Has-Der, İnsan ve Yaşam Derneği ve Lale-Der adlı kuruluşlar, Suriyede yüzlerce kişinin katledilmesine tepki gösterdi.
     Yapılan yazılı açıklamada, Müslüman ülkeler içerisinde en sahipsiz ve desteksiz kalan ülkenin Suriye olduğunu belirtildi.
     Açıklamada, şunlara yer verildi:
     Dünyanın gözü önünde devlet terörü ile katledilen Suriye halkı, uluslararası camianın iki yüzlülüğünün ve İslam dünyasının duyarsızlığının kurbanı olmaktadır. Mart 2011 tarihinden bu yana içinde kadın ve çocukların da olduğu on binlerce Suriyeliyi katleden Esed rejimine bağlı güçlerin, Suriye halkına havadan ve karadan zalimane saldırıları sonucu 440 kişi hayatını kaybetti. Bunların 250si sadece Şam yakınlarındaki Derayada yaşamını yitirdi. Başladığından bu yana Ortadoğu halklarının özgürlük ve adalet mücadelesinde, Müslüman ülkeler içinde en sahipsiz ve desteksiz kalanı Suriye oldu. Esed yönetimindeki Suriye ordusunun saldırısı asla kabul edilemez. Bu zulüm stratejik hesaplarla gölgelenemez, karartılamaz ve görmezden gelinemez. Bunun hesabı sorulmalıdır. Bu konuda safımızı Suriye halkının yanında tutmaktayız.
     Suriyelilerin savaş helikopterleriyle, tank ve bombalarla hunharca katledilişlerine seyirci kalınmasının hiçbir makul, meşru ve insani nedeninin olmayacağı belirtilen açıklamada, Sırpların Bosnalı Müslümanları katledilmesine uzun süre seyirci kalındığı, aynı durumun bugün uluslararası kamuoyu önünde Esed tarafından yapıldığı ifade edildi.
     Suriyeden gelen katliam haberleri karşısında sessiz kalmanın cinayetleri onaylamak anlamına geldiğinin kaydedildiği açıklamada, Gerek batılı ülkelerin gerek Rusya ve Çinin stratejik gerekse de İranın mezhebi ve siyasi kaygılarla mazlumların kanının akıtılmasına ortak olmalarını kınıyor ve söz konusu ülkelerin bu tavırlarını da reddediyoruz. Mazlum Suriye halkının yanında olmamızın, adil şahitliğimizin bir gereği olduğuna inanıyor ve Müslümanlar olarak Rabbimiz tarafından kardeş kılındığımız bilinciyle, Esed yönetimini ve ona sessiz kalan tüm odakları nefretle kınıyoruz denildi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Esedin zulmüne tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER