Muşta Fatih Projesinin çalışmaları

Muşta Fatih Projesinin çalışmaları (Fotoğraflı-Görüntlü)


MUŞ (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) sürdürülen Fatih Projesi kapsamında, Muştaki okulların akıllı tahta ile donatılmasına başlandı.
     Proje kapsamında Muş Anadolu Lisesinde devam eden çalışmaları inceleyen Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlıkça 2011 yılında başlatılan projeyle, il genelindeki 16 ortaöğretim okulunda çalışmalara başlanıldığını söyledi.
     Proje çerçevesinde okullarda akıllı tahta, çok fonksiyonlu yazıcı ve doküman kamarası yerleştirme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Tatlı, şöyle konuştu:
     Merkezde 9, Malazgirtte 2, Bulanıkta 4 ve Vartoda 1 olmak üzere toplam 16 ortaöğretim okulunda çalışma yürütüyoruz. Yeni eğitim öğretim yılına kadar çalışmalarımızı tamamlayacağız. Akıllı tahta teknolojisinin etkin bir şekilde kullanılması için, okul idarecileri ve öğretmenler bir ay kursa katılacak. İdareci ve öğretmenlerimizi detaylı bir şekilde bilgilendireceğiz. Bu sistem Türkiyede gelecek nesillerin hayal dünyasını zorlamalarına vesile olacak. Çocuk sadece kara tahtayı gördüğü zaman orada sadece yazılanları görür. Ama çocuklarımız bundaki kadar farklı sistemle etkileşim halinde olacak. Bu da çocukların zihinsel sürecinin çabuk gelişmesine yardımcı olacak. Çünkü çocuk geniş düşündüğü zaman ufku genişleyecek ve çok farklı şeyler tasavvur edecek.
     Bu sistemin çocuklara ve öğretmenlere hayırlı olmasını dileyen Tatlı, bunun bir gelecek vizyonu olduğunu belirterek, şu anda Avrupa ve Uzakdoğudaki ülkelerin, Türkiyeden sistemin kullanım hakkını istediğini ifade etti.
     Tatlı, bu proje sayesinde öğretmenlerin istediği kaynağı ve gerekli bilgiyi bu sistemden indirebileceğine işaret ederek, Bu sistem dezavantajlı bölgelerin dezavantajını ortadan kaldıracak. 2012-2013 yılı eğitim öğretim yılı başladığında çocuklarımız en büyük değişimi karşılarında görecek. Böylece kendilerine verilen değeri ve önemi anlayacaklar. Onlarda bu sonuçla başarılı olacak dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Muşta Fatih Projesinin çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER