Muşta Güvenli Eller projesi

Muşta Güvenli Eller projesi


MUŞ (A.A) - Muşta, Kalkınma Bakanlığının Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen Güvenli Eller projesinin çalışmalarına başlandı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, bu yıl hazırlanan ve SODES kapsamında desteklenen projenin toplam maliyetinin 14 bin 200 lira olduğunu belirtti.
     Karasu, proje ile doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybeden, toplumsal yaşama uyum sağlama, günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan, korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerin ailelerine, uzman kadro tarafından bilimsel temelde eğitim verileceğini vurgulayarak, Bu, özürlü bireylere insan onuruna yakışır bakım hizmeti verilmesini, sosyal ve kültürel anlamda toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik bir çalışmadır dedi.
     Engellilerin kişisel haklarının korunması ve özürlüye hijyenik bir ortamın sağlanması konusunda aile bireylerine veya bakım elemanlarına eğitim verileceğini kaydeden Karasu, engelli bireyler için en önemli ve etkili ortamın aile olduğunu ifade etti.
     Karasu, devletin son yıllarda uyguladığı engellilere evde bakım hizmetinin büyük önem taşıdığına değinerek, kentte 3 bin 500den fazla engellinin bu hizmetten yararlandığını bildirdi.
     Verilen hizmet karşılığında her özürlü için 670 lira para verildiğini, fakat söz konusu bakım hizmetini veren hiçbir elemanın, hizmet konusunda eğitimli olmadığını anlatan Karasu, Bu proje sayesinde en az 60 bakıcıya engelli bakımında eğitim vereceğiz. Önümüzdeki yıl mart ayından başlayarak, eylül ayına kadar seçilen bakıcıya 100 saat eğitim vereceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muşta Güvenli Eller projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER