Muşta Vergi Haftası etkinlikleri

Muşta Vergi Haftası etkinlikleri


MUŞ (A.A) - Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, Defterdar Hatice İşcen Ercoşman, Muş Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti.
     Ercoşman, Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Atalay ve beraberindekiler, Muş TSO Meclis Başkanvekili Selahattin Kandemir ile Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdurrahim Devrimi ziyaret etti.
     Vergi Haftasının önemine dikkat çekmek adına sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini belirten Ercoşman, Muşta vergi tahsilatı konusunda önemli bir artış olduğunu ifade etti.
     Geçen yıl vergi tahsilatı sıralamasında Muşun 41. olduğunu belirten Ercoşman, bu yıl ki istatistiklere bakıldığında Muşun 19. sırada yer aldığını belirtti.
     Verginin devlet için önemli bir gelir kapısı olduğunu kaydeden Muş TSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Devrim ise, daha sağlıklı bir vergi sistemi için kayıt dışının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.
     Devrim, Türkiyede kayıt dışı oranı bir hayli yüksek. Bunun bir an önce kayıt altına alınması gerekiyor. Bu aynı zamanda Avrupa Birliğine girme kriterleri arasında da yer alıyor. Muştaki mükellefler imkanları nispetinde vergi ödüyor. Bundan dolayı tahsilat oranlarında büyük yükselme oldu dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Vergi Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER