Muşta belediye işçi maaşlarına zam

Muşta belediye işçi maaşlarına zam


MUŞ (A.A) - Muş Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yaklaşık 1 aydır süren görüşmelerin ardından, 250 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.
     Hizmet-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır ile Belediye Başkanı Necmettin Dede arasında imzalanan sözleşmeyle, işçilere yüzde 10 zam yapıldı.
     İmza töreninde konuşan Dede, işçi temsilcileriyle, alın terinin bedeli konusunda akit yaptıklarını söyledi.
     Belediye çalışanlarının üstün gayretle çalıştıklarını ifade eden Dede, Üstün gayretle çalışan işçilerimize, yüzde 10 zam uyguladık. Bu paranın onları çok daha mutlu edeceğine inanmıyorum. Belediyenin dar imkanlarından dolayı, ancak bu kadar ücret takviyesi yapabildik. Kesemiz doldukça biz de işçilerimizin alın terine daha çok katkıda bulunacağız dedi.
     Kalır ise, 250 işçiyi kapsayan sözleşmeyi imzaladıklarını belirterek, 1 yıllık sözleşme gereği işçilerin taban ücretlerine yüzde 10, sosyal yardımlarına da yüzde 10 zam geldiğini ifade etti.
     Zammın işçi maaşlarına 250 ile 300 lira civarında yansıyacağını belirten Kalır, şunları ifade etti:
     Belediyemiz de ekonomik olarak dar boğazdan geçiyor. İller Bankasından gelen paylar yetmiyor. Başkanımız işçi maaşlarını, haklarını ve ikramiyelerini gününde ödüyor. İşçi maaşlarını gününde ödediği için başkanımıza teşekkür ediyorum. Belediyemizin bütçesini de düşünmeliyiz. Bunu göz önünde bulundurmamız lazım. Bu şartlarda başkanımız taban ücrette yüzde 10, sosyal yardımlara da verdiği yüzde 10 zam bizi tatmin etti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta belediye işçi maaşlarına zam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER