Muşta ilk defa iki minareli cami

Muşta ilk defa iki minareli cami yapılıyor


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, kentte ilk defa 2 minareli bir caminin yapıldığını ve şehir geliştikçe büyük ibadet yerlerine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
     Zafer Mahallesinde yapımı devam eden Lale Camisinde incelemelerde bulunan Vali Çınar, Müftü Hasan Atlıdan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Son dönemlerde ilçelerden, beldelerden ve köylerden şehir merkezine yoğun bir göç yaşandığını vurgulayan Çınar, kentte üniversitenin de kurulmasıyla il merkezinin nüfusunun artmaya başladığını ifade etti.
     Çınar, organize sanayi bölgesindeki fabrikaların üretime başlaması, Muş Sanayi Merkezinde tekstil alanında yürütülen çalışmalar, yeni yapılan kamu kurumları ve kurumlara yeni atanan personellerle nüfusta artış yaşandığına bildirerek, şöyle konuştu:
     Nüfusumuz her yıl 2 ile 3 bin civarında artıyor. Bu da ilimizde eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerin yanı sıra ibadet alanında da ihtiyaca neden oluyor. Kentteki mevcut camilerimiz ihtiyacı karşılamıyor. Özellikle Bingöl ve Bitlis karayolu güzergahındaki yeni yapılaşmalardan dolayı muhabbet yerlerine ihtiyaç duyuluyor. Bu kapsamda Lale Camisinin yapımı devam ediyor. Camiyi bu yılın sonunda ve önümüzdeki yılın ilk aylarında vatandaşımızın hizmetine açacağız.
     Tekel depolarının bulunduğu mevkide 400 yataklı büyük bir hastane yapılacağını belirten Çınar, bu alanda okulların ve esnafın yeni konutlar yapacağını kaydederek, burada büyük bir camiye ihtiyaç duyulacağını dile getirdi.
     Çınar, İlimizde ilk defa yapılacak olan iki minareli cami, yaklaşık 2 bin 500 kişilik kapasiteye sahip. İlimizde 5 bin kişilik ve 4 minareli cami yapılması için, müftülüğümüze 5,5 dönüm arsa tahsis ettik. Bunun yanına taziye evi ve caminin diğer müştemilatlarının yapılması için de yine 2 dönüm arsa verdik dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muşta ilk defa iki minareli cami Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER