Muşta SODES kapsamında açılan kuaförlük kursu

Muşta SODES kapsamında açılan kuaförlük kursu -Kursu başarıyla tamamlayan kadınlar, saç kesimi yaptı


MUŞ (A.A) - Muşta Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen Maharetli Eller Mutlu Aileler Projesi kapsamında verilen kuaförlük kursu sona erdi.
     66 gün devam eden kursa katılarak eğitimini tamamlayan 15 kadın, meslek sahibi oldu. Kadınlar, kurs sonunda Alparslan Pansiyonlu İlköğretim Okulu ve 80. Yıl Çocuk Yuvasında kalan kız öğrencilerin, saç kesimi ve bakımını da yaptı.
     SODES İl Koordinatörü Bülent Solmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin amacına ulaştığını ve çok iyi sonuçlar alındığını söyledi.
     Proje kapsamında garsonluk, kuaförlük ve aşçılık kurslarının verildiğini kaydeden Solmaz, projeyle toplam 48 kişinin meslek sahibi olduğunu ifade etti.
     SODESin kalkınmada önemli projeleri hayata geçirdiğine değinen Solmaz, Bu kursumuz istihdam yönelik örnek projelerimizden biriydi. Kursa katılan 48 kişi kuaförlük, aşçılık ve garsonluk mesleklerinde, en iyi şekilde eğitim alarak meslek sahibi oldu. Bundan sonra iş kurma veya iş bulup çalışma noktasında, önlerinde bir engel yok. Çünkü her birinin mesleği var dedi.
     Daha önce kuaförlük yapmadığını ve SODES kursuyla kuaförlüğü öğrendiğini belirten Sabriye Şimşek, kuaförlüğü tam anlamıyla öğrenmesi halinde iş yeri açacağını belirtti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta SODES kapsamında açılan kuaförlük kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER